Huawei Honor 5X, 8 Milyon Satış Rakamına Ulaştı

Çin merkezli üretici Huawei, Honor 5C'nin satış rakamlarını açıkladı.

Çin merkezli global teknoloji devi Huawei, dün yaptığı tanıtımla yeni akıllı telefonu Honor 5A modelini gün yüzüne çıkardı. Honor 5A'nın tanıtımında  konuşan Huawei Honor İş Kolu Başkanı Zhao Ming, Honor 5x modelinin satış rakamlarındaki başarısından da söz etti. 

Huawei Honor 5A tanıtımını yapan Zhao Ming,  Honor 5x modelinin satış grafiği ve bundan sonraki süreçte şirketin beklentileri konusunda da ipuçları verdi. Zhao Ming'in açıklamalarına göre geçtiğimiz yıl Eylül ayında duyurulan Huawei Honor 5x akıllı telefon bugüne kadar 8 Milyon adetlik satış rakamını aşmış durumda.

Zhao Ming ayrıca herhangi bir özel zaman çerçevesi vermedi ancak şirketin Honor 5x'in 10 milyon adetlik satış rakamına ulaşarak yeni bir kilometre taşını geçeceğinden emin olduğunu söyledi.

Huawei Honor 5x 5.5 inç büyüklüğünde full HD 1080p ekran, MSM8939v2 Snapdragon 616 yonga seti,  3GB RAM, 16GB dahili depolama alanı,  13MP arka ve 5MP ön kamera gibi özelliklere sahip. 151.3 x 76.3 x 8.2 mm boyutlara ve 158 gram ağırlığa sahip olan cihaz ayrıca 3.000 mAh bataryaya sahip ve Android 5.1.1 işletim sistemi ile geliyor. 

Huawei Honor 5x Ekim ayında Çin pazarında satışa sunulduktan sonra Ocak ayı itibariyle de Amerika Birleşik Devletleri'nde raflardaki yerini almış,  bir kaç gün sonra da Avrupa'da satışa sunulmuştu. Honor 5x ayrıca Honor GR5 adıyla Kanada pazarında da satışa sunulmuştu. 

Whatsapp