Huawei, Güney Amerika'da 10 milyon akıllı telefon sattı

Huawei'nin Güney Amerika'da akıllı telefon satış rakamları 10 milyonu geçti.

Akıllı telefon pazarında mücadele eden en önemli Çinli akıllı telefon üreticilerinden birisi olan Huawei, sadece kendi ülkesi Çin'de değil, Türkiye de dahil olmak üzere dünya genelinde oldukça fazla ülkede akıllı telefon modellerini satışa sunuyor. Bu sene de firma yepyeni modelleri ile adından söz ettirirken, son olarak Huawei Mate 9 modelleri gün yüzüne çıkmıştı.

Huawei'nin cihazlarını sunduğu bölgelerden birisi de Latin Amerika olurken, firmadan gelen yeni duyuruya göre Huawei, burada 10 milyon akıllı telefon satışını geçti. Firma bunu anlatmak için bir de görsel sunarken, bu görselde Barecelona'da top koşturan dünyaca ünlü Arjantinli yıldız Lionel Messi yer alıyor. Huawei yazan tişörtü ile Messi de bu durumu kutluyor.

Huawei'nin bu sene en önemli modellerinden birisi yeni P9 akıllı telefon modeli oldu. Bu cihazın ayrıca Lite ve Plus olarak farklı versiyonları da gelmişti. Huawei, geçtiğimiz gün bu cihaz hakkında da bilgiler verdi ve sunulduğu tarihten bu yana Huawei P9 akıllı telefon 9 milyondan fazla sattı.

Huawei'nin kısa süre önce duyurduğu modeller ise Huawei Mate 9, Mate 9 Porsche Edition ve Mate 9 Pro oldu. Huawei Mate 9, 5.9" büyüklüğünde ekran ile gelen phablet olurken, Mate 9 Porsche Edition ve Mate 9 Pro ise 5.5" büyüklüğünde ve Samsung'un edge modelleri gibi iki yanı kavisli ekran ile sunuldular.

Whatsapp