Huawei gözünü Apple'ın yerine dikti

Huawei, akıllı telefon pazarında hemen önünde yer alan Apple'ı geçme planları içerisinde

Akıllı telefon pazarında mücadele her geçen gün daha da çetin geçiyor. Baktığımızda bazı firmalar satış rakamlarını arttırmaya devam ederken, bazıları ise kan kaybediyorlar. Özellikle de Çinli firmaların inanılmaz yükselişi sürüyor.

Samsung, akıllı telefon pazarının son dönemde en önemli isimlerinin başında gelirken, satış rakamları ile de uzun süredir lider. Bu sene de milyonlarca satış rakamlarına ulaştı. Ancak son dönemde ise firmanın en önemli modellerinden Galaxy Note7 batarya problemlerinden dolayı piyasadan çekilirken, firmayı da büyük zarara uğrattı.

İkinci sırada ise Apple var ve firma iPhone SE cihazını Mart ayında satışa çıkarmış. Eylül ayında da yeni iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerini gün yüzüne çıkardı. Bu cihazlar da dünya genelinde oldukça ilgi görüyor.

Üçüncü sırada Çinli teknoloji devi Huawei yer alıyor ve hem kendi ismi ile hem de Honor alt markası ile firma cihazlar sunarken, son olarak Huawei Mate 9 gün yüzüne çıktı.

Gelen bilgilere göre Huawei, 3. sırada olmaktan memnun değil ve kısa dönem içerisinde de hemen önünde yer alan Apple'ı geçerek, 2. sıraya yerleşmeyi planlıyor. Huawei'nin üst düzey yöneticilerinden olan Richard Yu, Reuters'a verdiği demeçte, firma olarak ikinciliği istediklerini ifade etti.

Apple, 2016 3. çeyrekte 45.5 milyon akıllı telefon sattı ve %12 pazar yapına sahip. Huawei ise aynı çeyrekte 33.6 milyon akıllı telefon satarken, pazar payı da %9 oldu. Samsung ise 75.3 milyon akıllı telefon satışı ve .1 pazar payı ile lider.

Whatsapp