Huawei geçen sene daha çok akıllı telefon sattı ancak, daha az para kazandı

Çinli Huawei'nin daha fazla cihaz satışı ne yazık ki gelirlere yansımadı.

Akıllı telefon pazarında bir çok farklı firma sundukları değişik tasarım ve donanım özelliklerine sahip modellerle mücadele ederken, bir süredir üç büyük firmayı zirvede görmekteyiz. Samsung satış rakamları ile liderliğini devam ettirirken, Apple iPhone modelleri ile ikinci sırada ve Çinli Huawei de kendi ismi ve ayrıca Honor adındaki alt markası ile sunduğu modellerle üçüncü sırada yer alıyor.

Huawei için geçtiğimiz sene oldukça başarılı geçti ve firma satış rakamlarını, bir önceki seneye göre ciddi oranda arttırmasını bildi. Huawei, 2016'da 139 milyon akıllı telefon sattı ve bu rakam da bir önceki seneye oranla %30 oranında bir yükselişe işaret ediyor.

Ancak bu artış ne yazık ki firmanın karına aynı oranda yansımış değil. Huawei, 2015'de 2.2 milyar dolar kar elde ederken, 2016'da firmanın elde ettiği kar rakamı 2 milyar dolar oldu ve bu da %30'luk akıllı telefon satışına karşılık, kar rakamlarında %10 oranında düşüşe karşılık geliyor. Diğer taraftan gelir ise %42 oranında artarak 26 milyar dolara ulaştı.

Huawei, 2021 senesinde zirveyi hedeflerken, bu yolda da planlarını oldukça detaylı bir şekilde gerçekleştirme çabasında. Firma özellikle üst seviyede satış rakamlarını arttırıyor. Ancak diğer firmalara oranla daha düşük fiyat etiketi ile akıllı telefon modellerini sunması, firmanın daha az kar etmesine neden oluyor. 

Bakalım firmanın bu sene akıllı telefon satış rakamları nasıl olacak....

Whatsapp