Huawei, en karlı Android akıllı telefon üreticisi oldu

Çinli Huawei, sunduğu modellerle bu sene son çeyrekte, en karlı Android akıllı telefon üreticisi olmasını bildi.

Akıllı telefon pazarında mücadele tüm hızı ile devam ederken, özellikle de firmaların karlılığı açısından bakıldığında 2016 3. çeyreğe dair bazı araştırma raporları geldi. Pazar araştırma şirketi Strategy Analytics tarafından hazırlanan rapor söz konusu 3. çeyrekte 9.4 milyar dolar olan pazar karlılığında zirvedeki ismin her zaman olduğu gibi Apple olduğunu gösteriyor.

Apple, iPhone modelleri ile Samsung'un ardından pazarda en fazla akıllı telefon satan ikinci firması olurken, karlılık anlamında ise göz dolduruyor. Akıllı telefon pazarına bakıldığında Strategy Analytics, Apple'ın 8.5 milyar dolar kar elde ettiğini belirtirken. Apple pazarın karlılık anlamında %91 gibi oldukça büyük bir oranına sahip olmuş durumda.

Diğer taraftan Huawei de ikinci sırada kendine yer bulmuş gibi görünüyor. Firma bir yandan kendi ismi ile diğer yandan alt markası Honor üzerinden modeller sunmaya devam ederken, son olarak Huawei Mate 9 ailesi ile göz doldurdu.

Güney Kore devi Samsung, Galaxy Note7 adındaki akıllı telefon modeli ile zor günler geçiriyor. Firma, batarya problemleri nedeni ile topladığı ve üretimini de sonlandırdığı, Galaxy Note7 modeli ile 2016 3. çeyrekte büyük zarar etmişti. Bu da Samsung'un bu listede yer almamasında en önemli neden olmakta.

Listede ayrıca Vivo ve Oppo'yu da görmekteyiz. Bu firmalar da büyük bir sıçrama göstererek, satış rakamları ile de Samsung, Apple ve Huawei'nin arkasında yükselmişlerdi.

Whatsapp