Huawei, Dünyanın İlk Katlanabilir 5G Telefonunu MWC'de Duyuracak

Huawei, Şubat ayındaki MWC 2019 etkinliğinde, dünyanın ilk katlanabilir ekranlı 5G akıllı telefonunu duyuracak.

Huawei’nin 24 Şubat tarihinde düzenlenen MWC öncesi 5G basın toplantısı, yeni Balong 5000 5G modeme ve şirketin baz istasyonu donanımına odaklanılmıştı. Ancak, bir saatlik bilgi sunumunun sonuna doğru merak uyandıran bir bilgi açıklandı. Huawei MWC 2019 etkinliğinde 5G telefon tanıtacak.

Ve bu cihaz sadece herhangi bir 5G akıllı telefon değil, katlanabilir 5G akıllı telefon olacak. Bu arada, eğer Samsung, 20 Şubat tarihinde düzenleyeceği Galaxy Unpacked etkinliğinde böyle bir cihaz duyurmazsa, Huawei'nin ilk 5G akıllı telefonu, aynı zamanda, dünyanın ilk katlanabilir 5G destekli akıllı telefonu da olacak. Ancak bu detaylar henüz resmi olarak doğrulanmadı.

Huawei'nin bu yeni akıllı telefonu, Balong 5000 modemiyle birlikte Kirin 980 yonga setine sahip olacak. Aslında, "telefonlar" desek daha doğru olacaktır. Zira sunum slaytları arasında birden fazla 5G cihaz gösteriliyor ancak büyük olasılıkla bunlardan sadece bir tanesi katlanabilir olacak.

Huawei’nin düzenlediği basın toplantısının videosunu aşağıda izleyebilirsiniz. Huawei CEO'su Richard Yu'nun MWC 2019 etkinliğinde sunumunu merakla bekliyoruz. 

https://www.youtube.com/watch?v=Zwvu-jbG1Lg

Whatsapp