Huawei, Dayattığı Yasak Nedeniyle ABD Hükümetine Dava Açacak

Huawei'nin dayattığı yasaklar nedeniyle ABD Hçhükümetine dava açacağı iddia ediliyor.

Huawei, görünüşe göre Abd hükümetinin gelen baskılara daha fazla sessiz kalmayacak. Çin merkezli üretici, dünyanın dört bir yanındaki yasakların ardından, baskıların ilk başladığı ABD topraklarında adalet arıyor. İki ayrı kaynağa göre, Çinli şirket ABD Hükümetine karşı, hafta sonuna kadar mahkemeye gideceğini açıklayacak. 

Gelen bilgilere göre, dava Huawei’nin ABD merkezlerinin bulunduğu Doğu Bölgesi’nde açılacak. Dava, ABD hükümetinin Huawei'nin 5G altyapısı için donanım kullanımını ve şirketin akıllı telefonlarının ABD yetkilileri tarafından kullanılmasını yasaklaması ile ilgili olarak açılacak. 

ABD hükümeti, Huawei’nin Çin hükümetine arka kapı açabileceğini savunmaya devam ediyor. Ancak şu ana kadar sağlam ve geçerli bir delil bulunmadığı için Huawei, hükümetin Huawei’nin ekipmanlarını kullanılmasını yasaklama hakkına sahip olmadığını iddia ediyor. 

ABD yetkilileri, Pekin’in, iletişim ağlarını takip etmek ve bozmak için Huawei’nin telekomünikasyon ekipmanını kullanabileceğini iddia etti. Şirket tüm iddiaları reddetti, ancak AT&T ve Verizon gibi büyük operatörlerin, Huawei’nin donanımını kullanması bir şekilde önlendi.

Whatsapp