Huawei Çin pazarına öncülük ediyor ve Samsung ise Pazarda Etkisiz Kaldı

Dünyanın en büyük akıllı telefon pazarında lider Huawei olurken, global akıllı telefon pazarının lideri Samsung'un adı bile okunmuyor.

Kantar Worldpanel, Ağustos-Ekim 2017 dönemi için akıllı telefon pazarlarının özetini gösteren bir rapor açıkladı. Verilere göre, Huawei, Xiaomi, Apple, vivo ve Oppo, Çin'deki akıllı telefon satışlarının % 91'ini oluşturdu. Aynı raporda, Apple'ın payının iPhone X'in geç piyasaya sürülmesi nedeniyle zarar gördüğü de belirtiliyor.

3G bağlantısının çok kötü olduğu Çin bölgelerinde, çevrimdışı mağazalarında cihazlarını satan Huawei, Oppo ve vivo hüküm sürüyor. Xiaomi, diğer taraftan çevrimiçi en güçlü satıcı olmanın yanı sıra çevrimdışı talebe yetişebilmek için de aynı anda birden fazla mağaza açmayı başardı.

Kantar analisti Dominic Sunnebo ayrıca "Meizu, LeTV, Coolpad, ZTE ve Lenovo gibi Çin merkezli markaların, başlangıçta Xiaomi'de olduğu gibi aynı stratejiyi izlediğini ancak bir zamanlar sahip oldukları ivmelenmenin aniden yqvaşladuğını ve pek çoğunun yılı %1 pazar payı ile geçmek için uğraştıkları" söylüyor. Sunnebo ayrıca, Samsung'un performansının da düştüğünü ve pazar payından yalnızca % 2.2 pay kaptığını belirtti.

Kantar Worldpanel işlerim sistemi dağılımı hakkında da bazı rakamlar paylaştı. Android çoğunlukla Apple'ın iPhone X'i geç piyasaya sürme kararının da etkisiyle Avrupa'da % 4.3, ABD'de % 8.2 pazar payı kazandı. Apple için iyi haber ise Çin pazarında kazandığı %0.5 pazar payı oldu. 

Whatsapp