Huawei CEO: Mükemmel 2K ekran teknolojisine sahibiz

Huawei yakında Quad HD ekran içeren yeni akıllı telefon sunacak.

Sunduğu akıllı telefon modelleri ile pazarın en güçlü firmalarından olan Huawei, 2015'de Samsung ve Apple'ın ardından üçüncü sırada yer alırken, 2016 ilk çeyrek sonuçlarına göre yerini koruyor. Ancak son çeyrekte Lenovo ve Xiaomi ise Oppo ve Vivo'ya yerini kaybetmiş durumda.

Apple bir çok yeni model sunarken, firmanın son dönemde tanıttığı en önemli model ise Huawei P9 adındaki amiral gemisi oldu. Ayrıca bu cihazın daha büyük versiyonu Huawei P9 Plus adı ile geldi.

Bir süredir akıllı telefon pazarında üst seviyede Samsung, LG gibi firmalar Quad HD olarak 2560x1440 piksel çözünürlüğünde dokunmatik ekran sunarken, Huawei ise şu ana kadar bu ekranların gereksiz olduğunu düşünmekteydi. Huawei P9 ve P9 Plus modelleri de Full HD çözünürlüğünde ekranlar ile geldiler.

Ancak Huawei 2K çözünürlükte ekranlar için fikrini değiştirmiş gibi görünüyor. Firmanın geliştirdiği ve bir kaç gün önce Çin'de sertifikasyon sürecinde TENAA'da ortaya çıkan Huawei Honor V8 firmanın ilk Quad HD ekranlı akıllı telefon modeli olabilir.

Kısa süre önce Huawei'nin sanal gerçeklik gözlükleri nedeni ile kararını değiştirdiği yönünde bilgiler gelmişti. Huawei CEO'su Richard Yu, şu anda 2K ekran teknolojisinin ısınma, yüksek enerji tüketimi gibi bir çok sorunu taşıdığını kaydediyor. Ancak firma, kendi 2K ekran teknolojisinin ike mükemmelleştirildiğini belirtiyor.

Bakalım 10 Mayıs tarihinde Huawei, nası bir akıllı telefon ile karşımıza gelecek.

Whatsapp