Huawei artık kendi mobil işletim sistemini geliştirecek

ABD pazarında çeşitli yaptırımlarla karşı karşıya kalan Çin merkezli Huawei firması, kendi mobil işletim sistemini geliştirmek adına çalışmalara başladı.

Akıllı telefon dünyasının en önemli üreticisi konumuna gelen Çin merkezli Huawei firması, gittikçe yükselen trendiyle birlikte ilgileri üzerine çekiyor. ABD merkezli kullanıcıların istediği pazarlama imkanını sunamayan şirket, ülkenin İran'a uyguladığı ambargoyu deldiği gerekçesiyle çeşitli yaptırımlara tutulmuştu.

Bu nedenden ötürü olarak Huawei'nin Android yasağı ile birlikte karşı karşıya kalacağı düşünülürken, ilerleyen dönemlerde Qualcomm'un da firmaya olan üretimini durdurabileceği belirtiliyor. Tüm bu sınırlamaların üstesinden gelmek için mobil işletim sistemini kendisi hazırlamayı hedefleyen firma, kendi yonga seti Kirin'i üretmeye başladı bile.

Son dönemlerde durmadan büyüyen şirketin hayranları böylesine bir ambargoyu şaşkınlıkla karşılayıp üzülürken, şirket ZTE firmasının ambargoyu deldiğinde başına gelenler nedeniyle bu durumu yaşamak adına çalışmalarını gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Daha önce mobil işletim sistemi dünyasında Microsoft ile Samsung gibi oldukça önemli şirketler yeni projelerini ortaya koymuş ancak bu sektörde önemli bir başarı yakalayamadığını açıklamıştı.  Huawei tüketici iş grubunun CEO'su Richard Yu açıklamasında ABD pazarına girme konusunda kararlı olduklarını ve ABD'li kullanıcılara oldukça önemli bir satış yapabileceklerini belirtti.

Bakalım Huawei firması kendi mobil işletim sistemi ve diğerlerini geliştirerek pazardaki yasağını ortadan kaldırmayı başarabilecek mi?

Whatsapp