Huawei, Apple'ı Geride Bırakarak Dünyanın İkinci Büyük Akıllı Telefon Şirketi Oldu

Nihayet beklenen oldu ve Huawei, Apple'ı geride bırakarak dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi oldu.

Piyasa araştırma firması Counterpoint'in yeni bir raporuna göre, Çin merkezli üretici Huawei Apple'ı geçerek dünyanın ikinci en büyük akıllı telefon üretici şirketi oldu. Çinli firma bu başarıyı, Haziran ve Temmuz ayları boyunca tutarlı bir şekilde artan satışları sonrasında  elde etti.

Akıllı telefon pazarının liderliği Samsung'un elinde kalmaya devam ediyor. Raporda ayrıca, Ağustos ayı Huawei satışlarının da güçlü bir şekilde devam ettiği belirtildi, bu nedenle şirketin üç çeyrek üst üste yüksek büyüme rakamları yakalaması hiç  sürpriz olmayacak.

Raporda ayrıca, Temmuz ayında en çok satan modeller de açıklandı. IPhone 7 ve 7 Plus ilk iki sırayı ele geçirirken, Oppo'nun R11 ve A57 modelleri ise üçüncü ve dördüncü sırayı ele geçiriyor. Listeye giren diğer cihazlar arasında Galaxy S8, Xiaomi Redmi Note 4X ve Samsung Galaxy S8 + yer alıyor.

Raporda, "Huawei genel olarak dünyanın en büyük ikinci markası oldu, ancak akıllı telefon modellerinden hiçbirinin ilk on sıralamaya girmediğini görmek şaşırtıcı" denildi.

Bunun nedeni şu anda gerçek bir dikkat çekici cihaz içermeyen çok geniş cihaz portföyüdür. Değişik bir portföye sahip olmak Huawei'nin birden fazla cephede savaşmasına izin vermekle birlikte genel marka bilinirliği oluşturmak için çok az etki yapıyor; Huawei'nin pazar payı kazanmaya devam etmesi için dikkat çekici üst seviye modellere ihtiyacı var.

Whatsapp