Huawei, Android Nugat ve EMUI 5.0 için Güncelleme Planlarını Duyurdu

Huawei, Android 7.0 Nougat ve EMUI 5.0 güncellemesini alacak cihazların listesini açıkladı. Huawei'nin Android Nougat ve EMUI 5.0 güncellemesini alacak cihazlar listesinde altı model bulunuyor.

Huawei Mate 9'un Android 7.0 (Nougat) ve yeni geliştirilmiş EMUI 5.0 ara yüzü ile satışa sunulacağını biliyoruz. Fakat şimdiye kadar Huawei'nin eski cihazlarıyla ilgili güncelleme planlarında herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

Bununla birlikte, şu anda Huawei'nin hangi akıllı telefon modellerinin Android 7.0 Nougat'ın tatlı tadını ve rafine edilmiş yeni EMUI deneyimini içeren resmi güncellemeyi alacağının bilgileri açıklandı. Şirket, birkaç ay önce Huawei Mate 8 ve P9 için EMUI 5.0 beta yapılarını tanıttıktan sonra, iki cihazın gelecek yılın ilk çeyreğinde resmi olarak yeni güncellemeyi alacağını açıklamıştı. Bir kaç hafta sonra da Huawei’nin diğer cihazları da resmi güncelleme listesine eklenecek.  

Android 7.0 Nougat ve EMUI 5.0 güncellemesi alacak Huawei cihazların tam listesi:

  • Huawei Mate 8
  • Huawei P9
  • Huawei P9 Plus
  • Huawei P9 lite
  • Huawei Nova
  • Huawei Nova Plus

Daha sonra diğer eski telefonların sonradan bu listeye eklenecek olup olmadığını henüz bilmiyoruz, Ancak yukarıdaki listenin başlangıç olduğunu ve Huawei P8 gibi cihazların önümüzdeki yıl bu güncellemelere kavuşacağını varsayıyoruz. 

Android 7.0 ile birlikte yeni EMUI 5.0, kullanım kolaylığı, geliştirilmiş etkinlik ve daha fazla güvenlik sunacak. Kullanıcılara, belirli uygulamalar için en yüksek güvenlik düzeylerini sağlamayı amaçlayan App Lock gibi geliştirilmiş güvenlik özellikleri ile gelecek. Yine Huawei'nin açıklamalarında kullanıcıların EMUI 5.0 ile ana işlevlerin %90'ını yalnızca iki veya üç tıklamayla etkinleştirebileceği belirtiliyor. 

Whatsapp