Huawei, Android 10 Güncellemesi Alacak Cihazlarını Açıkladı

Huawei'nin önümüzdeki aylarda Android 10 Q güncellemesini hangi cihazlarına dağıtacağı şirketin raporlarında ortaya çıktı.

Çin merkezli akıllı telefon üreticisi henüz yeni arayüzü EMUI 10 sürümünü duyurmadı fakat gelen bilgiler yakın zamanda EMUI 10 alacak cihazların hangileri olduğunu ortaya çıkardı. Şirketin kendi geliştirdiği Android üzerinde çalışan EMUI arayüzünün yeni sürümü öyle görünüyor ki çok sayıda Huawei cihazı için piyasaya sürülecek.

Yayınlanan yeni bir rapora göre Android Q üzerinde çalışan EMUI 10 güncellemesini alacak olan Huawei cihazları arasında P30, P30 Pro, P30 Lite, Mate 20, Mate 20 Pro, Mate 20 X 5G, Huawei P Smart 2019, P Smart Plus 2019, P Smart Z, P20 ve P20 Pro modelleri yer alıyor. Elbette bu listenin daha sonrasında güncellenerek genişletileceği düşünülüyor.

Yaklaşan yeni EMUI güncellemesi hakkında pek bir şey bilinmemekle birlikte daha önce sızdırılan ana ekran görüntülerine bakacak olursak şirketin varsayılan simgeleri yeniden tasarlamaya karar verdiğini söyleyebiliriz. Önümüzdeki haftalarda yeni arayüz ile ilgili çok daha fazla bilginin sızdırılacağını düşünüyoruz.

ABD’nin Huawei yaptırımlarının ardından Google mevcut Mate 20 Pro modelini Android Q beta programından çıkarmış fakat daha sonrasında programa tekrar dahil etmişti. Yaşanan bunca olayın ardından Çinli şirketin bütün telefonlarına kendi işletim sistemini verip vermeyeceği merak konusuyken böyle bir raporun ortaya çıkması kafaları karıştırmaya başladı. 

Whatsapp