Huawei, alt markası Honor'un yeni modelini duyurmaya hazırlanıyor

Çin merkezli üretici Huawei, Honor 5C akıllı telefonunu güncellenmiş işlemcisi ile önümüzdeki hafta duyurabilir.

Çin merkezli teknoloji devi Huawei,  dün İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlediği görkemli bir tanıtım etkinliği ile yeni amiral gemi modelleri Huawei P9 ve P9 Plus'ı resmi olarak duyurmuştu. Huawei şimdi de alt markası Honor markası altında Honor 5X'e yeni bir kardeş getirmenin hazırlıkları içinde. Huawei Honor 5C hakkındaki bilgiler şimdilik sınırlı fakat selefi Honor 4C ile karşılatırıldığında güncellenmiş bir yonga setine sahip olacağı görülüyor. 

Huawei Honor 5C, Hisilicon Kirin 950 yonga setine sahip olacak. Bu yonga seti, güçlü Cortex A-72 işlemcilerin oluşan sekiz çekirdekli bir cpu'ya sahip. Honor 5C'nin selefi Honor 4C ise Hisilicon Kirin 620 yonga setinden gibi güç alıyordu. Ayrıca grafik işlemci biriminin de daha güçlüsü ile güncelleneceği göz önüne alınırsa,  Honor 5C selefine göre oldukça güçlü olacak diyebiliriz. 

Huawei Honor 5C'nin yonga seti hakkındaki bir başka bilgi ise cihazın selefinin aksine 4G LTE bağlantı desteğine sahip olacağı yönünde. Huawei Honor 5C, LTE Cat.6 bağlantı desteği sayesinde 300 mbps'e kadar indirme hızlarını destekleyecek.

Huawei Honor 5C ile ilgili son bilgi ise yayınlanan tanıtım teaserı ile ortaya çıktı. Buna Huawei Honor 5C, 13 Nisan tarihinde Tanıtılacak. 

Whatsapp