Huawei, Akıllı Saatler için "Dokunmaya Duyarlı Çerçeve" Patenti Aldı

Huawei, bir taraftan en iyi akıllı telefonları geliştirmeye çalışırken, diğer taraftan da akıllı saatleri için yeni patent çalışmalarına devam ediyor.

Huawei'nin Akıllı saatler için dokunmaya duyarlı bir çerçeve patenti, Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) tarafından onaylandı. Patent belgelerine göre, saatin kenarında, çeşitli kombinasyonlarda dokunulduğunda, çeşitli komutlar gönderebilen sekiz bölge olacak. Bu sayede Huawei, Samsung Gear cihazlarının dönen çerçeve çözümüne benzer, daha fazla butona gerek kalmadan, ilave kontroller eklenmesine olanak sağlayacak. 

Resimler, çerçevenin sekiz simetrik bölgeye ayrıldığını göstermekte. Huawei, üst ve alt fiziksel tuşlar ve dairesel dokunmatik ekran iki bölgeyle birleştiği göz önüne alındığında, akıllı saatlerin kontrolünde bir devrime hazırlanıyor gibi görünüyor. 

Mevcut fiziksel döndürme çerçeveleri kaydırma özelliği sunarken, dokunmaya duyarlı çerçeveler yakınlaştırma ve uzaklaştırma yapabilecek ve ayrıca "helisel" hareketleri de gerçekleştirebilecek. Ayrıca tıklamalar ve basınca duyarlı dokunmatik özellikleri olacak. 

Huawei, halihazırda akıllı saatin üretiminde kullanılan malzemeden bağımsız olarak bu özelliklerin kullanımını sağlayacak bir teknoloji geliştirmek için çalışıyor. Çerçeve paslanmaz çelik, plastik, alüminyum veya seramik olabilirken akıllı saatin kordonu da kauçuk veya deri olabilir. Bu özellik, sağ veya sol elinin kullananlar için aynı işlevsellikte geliştiriliyor.  

Huawei Watch 2, Barselona'daki MWC 2017 etkinliğinde Android Wear 2.0 ile birlikte tanıtılmıştı. Çin merkezli şirketin önümüzdeki ay MWC 2018 konferansında 3. nesil akıllı saatlerini tanıtıp tanıtmayacağını görmek için biraz daha beklemek zorundayız.

Whatsapp