Huawei, Açılır Özçekim Kamerasına Sahip İlk Telefonu P Smart Z'yi Duyurdu

Huawei P Smart Z, açılır mekanizmalı ön kamerası ve 6.59 inçlik ekranı ile resmi olarak duyuruldu.

Huawei P Smart Z, Çin merkezli şirketin pop-up selfie kamera kullanan ilk akıllı telefonu oldu. Bu, 6.59 inçlik LCD ekrana sahip akıllı telefonun, en yeni Huawei telefonlarda yer alan çentiklere sahip olmadığı anlamına geliyor. Ancak yine de bu cihaz pahalı bir telefon değil ve Amazon İtalya üzerinde 280€ fiyat etiketi ile listelendi. 

Orta seviye fiyat etiketi, telefonda ekran içi parmak izi okuyucusunun olmadığı, bunun yerine arkada geleneksel bir parmak izi tarayıcısına yer verildiği anlamına geliyor. Arka tarafta, farklı bir görünüm veren çift doku kaplaması dikkat çekiyor. Ayrıca arka taraftaki çift kamera kurulumunda, 16MP ana kamera ve 2MP derinlik sensörü bulunuyor.

Açılır bir mekanizmaya entegre edilmiş olan ön kamera, 16MP sensöre ev sahipliği yapıyor. Açılması sadece bir saniye süren bu mekanizma, 100 bin kere açılma döngüsü ile test edilmiş ve 12Kg ağırlığa dayanabiliyor. Yapay zeka desteği, hem ön hem de arka kameralar için mevcut ve bu sayede portreleri rötuşlayabilir ve 22 kategoride 500'den fazla sahneyi tanıyabilir.

Tüm bunlar, 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı ile eşleştirilmiş Kirin 710F yonga seti ile çalışıyor. Akıllı telefon, 512 GB'a kadar daha fazla bellek için bir microSD yuvasına da sahip. Telefon, kutusundan EMUI 9.0 ve Android 9 Pie işletim sistemi ile çıkıyor.

Huawei Huawei P Smart Z ,4.000 mAh bataryadan güç alıyor ancak hızlı şarj desteği ile ilgili şimdilik herhangi bir bilgi bulunmuyor. Yine de iyi haberler şu ki telefon, USB Type-C bağlantı noktası üzerinden şarj olacak. Bildiğiniz üzere Huawei P Smart microUSB bağlantı noktası üzerinden şarj yapılabiliyor. 

Whatsapp