Huawei 7P adındaki cihaz yakında firma tarafından sunulabilir

Huawei, "7P" olarak bir marka tescili gerçekleştirdi.

Akıllı telefon pazarında geçtiğimiz sene Samsung ve Apple'ın ardından zirvede yer alan 3 isimden birisi Çinli Huawei olmuştu. Teknoloji devi firma, bir çok yeni modelini sunarken, ayrıca Google'un Nexus 6P adındaki akıllı telefon modelinin de üretimini üstlenmişti.

Geçtiğimiz günlerde Huawei P9, Huawei P9 Plus ve Huawei P9 Lite modellerinin duyurularını gerçekleştiren firma, ilerleyen dönemde sunacağı modeller için de çalışmalarını sürdürürken, şimdi de 7P olarak yeni bir isim ile karşımıza geldi.

Çinli firma, Huawei 7P olarak bir marka tescili başvurusu gerçekleştirirken, bu isim yeni Nexus modelinin de üretiminin Huawei tarafından gerçekleştireceği ihtimalini kuvvetlendiriyor. Nexus 6P'nin halefi olarak gelebilecek olan yeni cihaz Android N ile sunulacak ilk modellerden de olabilir.

Ancak 7P ismi yeni bir tabletin de ismi olabilir. Bir süredir Google Nexus 7 olarak cihaz sunmazken,  son olarak HTC tarafından üretilen Nexus 9 tablet pazarda yerini almıştı. Nexus 7P şeklinde yeni nesil tablet Huawei tarfından üretilebilir.

Eğer, akıllı telefon olarak gelirse, cihaz Qualcomm'un Snapdragon 823 yonga setinden güç alabilir. Bir süre önce Samsung Galaxy Note 6 akıllı telefon hakkında bazı bilgiler ortaya çıkmıştı ve iddialara göre bu yeni üst seviye phablet Snapdragon 823 olarak daha güçlü bir yonga seti ile pazara sunulabilir. 

Whatsapp