Huawei, 2015 Yılında 19.9 Milyar Dolar Kar Etti

Çin merkezli üretici Huawei, 2015 yılı mali raporlarını açıkladı.

Huawei, Tüketici İş Grubu’na yönelik 2015 finansal sonuçlarını açıkladı. 2015, Huawei Tüketici Grubu açısından önemli başarılara sahne oldu. Huawei Tüketici İş Grubu global anlamda marka bilinirliğini artırırken, kanalların ve servis hizmetlerinin gelişimi ile birlikte, ürün eko-sistemindeki önemli artış da akılda kalan önemli faktörlerdi. Huawei ürünlerinin pazarda tercih edilirliği ve ürünlere duyulan güven de bu dönemde artış gösterdi. Marka, kısa süre önce Huawei P9 ve P9 Plus ürünlerini duyurarak, akıllı telefon pazarında bir kez daha adından söz ettirmeyi başardı.

2015’te Huawei;

  •  Huawei orta ve üst segment akıllı telefonların sevkiyat rakamları, toplam akıllı telefon sevkiyatının %30’unu oluşturdu.
  • Tanıtıldığı günden itibaren 1 ay içinde 1 milyon adet Mate 8 akıllı telefonun satışı gerçekleşti.
  • Mate S ve Nexus 6P 60 ülkede en çok satan akıllı telefonlar arasında yer aldı.
  • 5 milyondan fazla P8 ve 7 milyondan fazla Mate 7’nin satışı gerçekleşti.
  • 40 milyondan fazla Honor markalı akıllı telefon, 70’ten fazla ülke ve bölgeye sevk edildi.

Huawei Tüketici İş Grubu 2015’te, son kullanıcı ürünlerinden 19,9 Milyar Dolar gelir elde etti ve geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla %72,9’luk büyümeye imza attı. Bu dönemde 108 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirildi. Bu rakamlar Huawei’yi, aynı zamanda dünyanın en büyük 3 akıllı telefon üreticisinden biri haline getirdi.

Teknoloji trendlerini yakından takip eden Huawei, ortaya koyduğu inovasyon odaklı yeniliklerle 2015’te marka bilinirliğine önemli oranda katkı sağlarken, kullanıcı deneyimine daha fazla odaklandı. Eko-sistemine kattığı birçok iş ortağı ile teknolojiyi, moda, sanat ve kültürle harmanlayarak, yepyeni trendlere de imza attı. Buna bağlı olarak sektörde marka bilinirliği, marka sadakati ve tüketici ilgisi de artış gösterdi.

2015'te Öne çıkanlar:

  • Huawei marka bilinirliği oranı, 2014’teki %65 değerinden %76’ya yükseldi. Çin pazarında ise bu oran %97’ye ulaştı.
  • Markanın Global Net Tavsiye Skoru 47’ye yükseldi.
  • Huawei Interbrand En İyi Global 100 Marka ve BrandZ En İyi Global 100 Marka listelerinde, sırasıyla 88’inci ve 70’inci sırayı almayı başaran ilk Çin markası oldu. Ürün kalitesiyle sıkça gündeme gelen Huawei, dünyanın en iyi markaları arasında gösteriliyor.
  • Huawei, Swarovski ile dünyanın kadınlar için tasarlanmış ilk akıllı saatinin üretiminde işbirliğine giderek, son derece, kaliteli, zarif ve elegant bir ürün ortaya koydu.
  • Harman Kardon’la da işbirliğine giden Huawei, dünya çapında çok iyi bilinen bu ses sistemleri markasıyla M2 tabletlerindeki ses deneyimini son derece özel bir boyuta taşıdı.
  • Nexus 6P ürününde ise Google ile birlikte çalışan Huawei, Android tabanlı akıllı telefonlarda çıtayı yükseltmeyi başardı.
  • Huawei ve Honor marka stratejisi de pazarda ayrı bir sinerji yarattı. Huawei ve Honor markaları farklı hedef kitlelere odaklanarak rekabete yeni bir boyut getirdiler. Her iki marka da ürün sunumu, kanal gelişimi, marka gelişimi ve kullanıcı kitlesi açısından farklı karakteristik özellikler taşıyor.
  • Akıllı telefonlarda üst düzey ürün stratejisine odaklanan Huawei, en gelişmiş teknoloji ve göz alıcı tasarım ögeleri eşliğinde, kullanıcılara, donanım ve yazılım alanında en iyi seçenekleri sunuyor.

Whatsapp