Huawei, 17 Ağustos'ta yeni bir etkinlik düzenleyecek

Huawei, 17 Ağustos'ta Hindistan'da bir etkinlik gerçekleştirecek...

Akıllı telefon pazarında oldukça hızlı yükseliş gösteren Çinli firmalar, kendi anavatanlarında büyük bir çekişme içerisinde bulunmaktalar. Çin dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı olurken, hemen yanında yer alan Hindistan da dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon pazarı ve Çinli firmalar da bu ülkeye büyük önem vermekteler.

Firmalar, Çin'in ardından cihazlarını mutlaka Hindistan pazarına da sunmaktalar ve Huawei de bu ülkeye yönelen firmaların başında geliyor. Gelen bilgilere göre Huawei, 17 Ağustos tarihinde Hindistan'da bir etkinlik düzenlemeyi planlarken, etkinlik için basın davetiyelerini de gönderdi.

Raporlara göre Huawei, P9 akıllı telefonunu bu pazara sunacak gibi görünüyor. Geçtiğimiz ay içerisinde Huawei Hindistan'ın önemli isimlerinden birisi olan Allen Wang, bu cihazın Hindistan'da yakında sunulacağını belirtmiş, ancak kesin bir tarih vermemişti.

Huawei P9 akıllı telefon geçtiğimiz Nisan ayında resmi olarak duyurulmuştu. 5.2" büyüklüğünde ve 1920x1080 piksel Full HD çözünürlüğünde dokunmatik ekrana sahip olan cihaz 3GB / 4GB sistem belleği ve 32GB / 64GB dahili veri kapasitesi seçenekleri ile geldi.

Akıllı telefon gücünü ise Huawei tarafından geliştirilen sekiz çekirdekli işlemcili Kirin 955 yonga setinden güç alırken, 12MP Dual arka kamerası ve 8MP Selfie kamerası dikkat çekiyor. Ayrıca cihazın bataryası da 3.000mAh olarak belirlenmiş.

Whatsapp