HTC'nin yeni amiral gemisi Bolt Avrupa'da da satışa sunulacak

HTC Bolt akıllı telefon ABD yanı sıra Avrupa'da da satışa çıkacak...

Akıllı telefon pazarında mücadele eden ancak ne yazık ki bir türlü beklediği satış rakamlarına ulaşarak üst sıralara tırmanamayan HTC, yeni modellerle bu kaderini değiştirmeye çabalarken, bir süredir HTC Bolt adındaki bir akıllı telefonu hakkında bilgiler geliyor. 

Bu yeni cihazın bir süre önce render görselleri ortaya çıkmıştı ve iddialar da Ekim ayı sonunda Amerika Birleşik Devletleri'nin büyük cep telefonu operatörlerinden birisi olan Sprint üzerinden sunulacağı yönünde.

Sprint ve doğal olarak ABD pazarında özel olarak geleceği daha önce tahmin edilirken, bazı yeni bilgiler farklı pazarlarda da sunulacağı şeklinde. Yeni bir kaynaktan gelen bilgilere göre HTC Bolt ayrıca Avrupa pazarında da yerini alacak. Sadece bununla da sınırlı kalmayacak olan HTC, akıllı telefonu ayrıca Ortadoğu ve Afrika'da da satışa çıkartacak.

Henüz HTC Bolt hakkında resmi bilgiler gelmiş değil ve teknik özelliklere dair de sadece iddialar bulunuyor. Bilgilere göre HTC'nin yeni üst seviye akıllı telefonu Google'ın Android 7.0 Nougat mobil işletim sistemi ile sunulacak. Ayrıca bazı bilgiler 7.1 de olabileceği şeklinde. Cihazın HTC tarafından Acadia kod ismi ile geliştirildiği de gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Render görseller üzerinden gelen bilgilere göre de HTC Bolt'un önünde fiziksel Home butonu yer alacak ve parmak izi tarayıcısı da bu Home tuşuna entegre olarak gelecek. Ayrıca Apple'ın iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modelleri gibi de 3.5mm kulaklık girişine de sahip olmayacağı kaydedilmekte.

Whatsapp