HTC'nin Nexus Cihazları M1 ve S1 Kod Adı ile Hazırlanıyor

HTC'nin Google için hazırladığı iki yeni Nexus akıllı telefon hakkında Evan Blass'tan doğrulama geldi.

Tayvan merkezli akıllı telefon üreticisi HTC,  geçtiğimiz haftalarda 2016 yılı için yeni amiral gemisi HTC 10'u duyurmuştu. Yeni amiral gemisi ile oldukça iddialı olan firma,  bu yıl akıllı telefon satışlarında önemli bir hamle yapmayı planlarken aynı zamanda satışlarına ciddi bir katkı yapması beklenen Google’ın Nexus serisi akıllı telefonlarını da üreteceği yönünde iddialar vardı. 

Google için Nexus cihazlarını geçtiğimiz yıl LG ve Huawei üretmişti. Bu yıl da HTC'nin üreteceği iddia edilen iki Nexus akıllı telefon hakkında ilk bilgiler ortaya çıktı. Twitter'da yaptığı güvenilir paylaşımları ile dikkat çeken Evan Blass, dün yaptığı açıklamada HTC Nexus cihazların Android N güncellemesi altında M1 ve S1 model adları ile geliştirildiğini belirtti. 

Nexus S1 ve Nexus M1 adı ile gelmesi beklenen HTC'nin üreteceği yeni Nexus akıllı telefonların iki farklı ekran boyutunda olması bekleniyor. Qualcomm'un Snapdragon 820 yonga setinden güç alması beklenen iki cihazın da 4GB sistem belleği ile iki farklı depolama alanı seçeneği sunması bekleniyor. Kamera özellikleri tarafında ise ilk defa bir Nexus akıllı telefonun iddialı olması bekleniyor. 

Nexus akıllı telefonları bugüne kadar multimedya yönünde çok iddialı modeller olmamıştır. Fakat HTC'nin bu iki telefonun en azından birinde iddialı multimedya özelliklerine yer vermesi bekleniyor. Özellikle BOOMSOUND hoparlörler ile dikkat çeken HTC'nin Premium seviyede hazırlayacağı Nexus akıllı telefonda bu özelliğe yer vereceği gelen iddialar arasında. 

HTC'nin Nexus akıllı telefonlarını,  Google’ın Mayıs ayı sonunda düzenleyeceği Google I/O 2016 Geliştirici Konferansında gün yüzüne çıkaracağı tahmin ediliyor. 

Whatsapp