HTC'nin hangi modelleri Android Nougat güncellemesi alacak?

Android'in yeni işletim sisteminin adını duyurmasının ardından haberler de gelmeye başladı...

Google, mobil platformda en çok kullanılan işletim sistemi olan Android'i geliştiriyor ve her sene yeni bir Android sürümü gelirken, bu sene de Android N olarak bir süre önce Google I/O 2016'da yeni sürüm duyurusu gelmişti.

https://twitter.com/htc/status/748552630004117504

Google'ın  bu yeni işletim sisteminin adının ise ne olacağı şu ana kadar belli olmazken, dün teknoloji devi merakla beklenen açıklamayı yaptı ve yeni Android işletim sistemi sürümünü Android Nougat adı ile duyurdu.

Android mobil işletim sistemini dünya genelinde bir çok firma kullanırken, bunlardan bir tanesi de Tayvan merkezli HTC olurken, firma geçtiğimiz Mart ayında HTC One A9, HTC One M9 ve HTC 10 adındaki önemli modellerinin Android N güncellemesi alacağını duyurmuştu.

Google'ın Android Nougat'ı duyurmasının ardından HTC'den yeni bir açıklama daha gelirken, firma HTC 10, HTC One M9 ve HTC One A9 modelleri için bu yeni işletim sisteminin güncelleme olarak sunulacağını tekrar hatırlattı.

Henüz güncellemenin ne zaman sunulacağı hakkında bilgiler bulunmamakta. Büyük ihtimalle Google, Ekim ayı sonunda ya da Kasım ayı başında yeni Nexus akıllı telefon modelleri ile birlikte Android Nougat'ı yayınlayacak.

Daha önceki senelerde HTC, Google'ın yeni işletim sistemini sunmasının ardından 90 gün içerisinde güncellemeyi sunacağı yönünde açıklamalar ile karşımıza gelmişti ve bu sene de benzer bir açıklama duyabiliriz.

Whatsapp