HTC'den bu sene 6 ya da 7 akıllı telefon gelebilir, HTC 11 ise planlanmadı

HTC'nin bu sene farklı strateji ile sadece 6 ya da 7 akıllı telefon sunacağı kaydediliyor.

Akıllı telefon pazarında beklediği satış rakamlarına son dönemde bir türlü ulaşamayan HTC, bu sene ise farklı stratejiler denemeyi amaçlıyor. Geçtiğimiz gün firma, iki yeni akılı telefon modelini resmi olarak duyurdu. Bu akıllı telefonlardan birisi üst seviye donanım özellikleri içeren HTC U Ultra olurken, diğeri de orta seviye özelliklerle gelen HTC U Play adındaki yeni cihaz oldu.

Daha önceki dönemlerde firma, oldukça fazla sayıda modelini pazara sunmuştu ve satış rakamları açısından ise bu durumun firma olumlu yönde bir etkisi olmamıştı. Bu sene ise gelen bilgilere göre firma çok daha az sayıda akıllı telefon ile mücadele edecek. 

Engadget üzerinden gelen habere göre HTC'nin Akıllı Telefon ve Bağlı Cihazlar Bölümü Başkanı Chialin Chang tarafından da doğrulanan bilgi HTC'nin bu sene sadece 6 ya da 7 cihaz sunacağı şeklinde.

İki cihazın HTC U Play ve HTC U Ultra olduğunu düşünürsek, 4 ya da 5 cihazı önümüzdeki dönemde bu sene içerisinde pazarda göreceğiz.

Diğer taraftan HTC 11 hakkında bilgiler de sorulurken, Chialin Chang firmanın yeni amiral gemisinin bu isim ile gelmeyeceğini işaret ediyor. Ancak detaylı bilginin ise Chang tarafından verilmediğini de belirtelim.

Şu an için HTC'nin yeni bir cihazını daha ne zaman sunacağı hakkında bilgi bulunmuyor. Büyük ihtimalle Mart ayında HTC'nin Qualcomm Snapdragon 835 yonga setine sahip amiral gemisini görebiliriz.

Whatsapp