HTC Vive'nin satış rakamları firmanın yüzünü güldürüyor

HTC'nin sanal gerçeklik gözlüğü satış rakamları hakkında bilgiler geldi...

Akıllı telefon pazarında bazı büyük firmalar son dönemde bekleneni bir türlü veremezken, bu firmalardan bir tanesi de HTC oldu. Tayvan kökenli firma, devamlı olarak yeni modeller pazara sunsa da satış rakamları açısından ise bir türlü yükseklere tırmanabilmiş değil.

Firma son dönemde bir çok akıllı telefon üretici gibi HTC de giyilebilir cihaz pazarına yönelirken, firmadan sanal gerçeklik gözlüğü gelmişti. HTC Vive adı ile gelen bu sanal gerçeklik gözlüğü firmanın yüzünü de güldürürken, satış rakamları hakkında da bilgiler gelmeye devam ediyor. 

Bilgiler Çin merkezli sanal gerçeklik gözlüğü odaklı site olan 87870'den geldi. Daha önce yine 87870 üzerinden Ağustos ayında HTC Vive'nin satış rakamlarının 100 bini geçtiğiniz HTC Çin Başkanı tarafından ifade edilmişti. Şimdi de HTC'nin Yönetim Kurulu Başkanı Cher Wang'ın yine 87870'e verdiği bilgiye göre şu anda HTC Vive 140 bin satış rakamlarına ulaştı.

Şu anda pazarda aslında iki farklı versiyon sanal gerçeklik gözlükleri bulunuyor. Bunlardan bir tanesi Samsung, LG gibi firmalar tarafından sunulan ve çalışması için akıllı telefonlara gereksinim duyarken, HTC Vive, Oculus Rift ise tüm donanım özelliklerini bünyesinde barındırıyor ve bu nedenle de fiyatı diğer versiyona göre daha fazla olmakta.

Whatsapp