HTC U12'nin Teknik Özellikleri ve Fiyatı Sızdırıldı

HTC'nin 2018 amiral gemisi olması beklenen HTC U12'nin tüm teknik özellikleri ve fiyatı internete sızdırıldı.

Tayvanlı üretici HTC'nin en yeni amiral gemisi HTC U12 hakkındaki son haberlerde, Tayvan'da bir operatör tarafından düzenlenen 5G etkinliğinde ilk görüntüleri gelmişti. HTC U12, 1.2 Gbps'e kadar indirme hızlarını destekleyen, Qualcomm X20 LTE modem ile desteklenecek. 

Görünüşe göre bir Rus gazeteci HTC U12 hakkında tüm dünya ile paylaşılabilecek daha fazla bilgiye sahibi oldu. Ayrıca, paylaşılan bilgiler şimdiye kadar internete sızdırılan bilgilerle de uyumlu, dolayısıyla Rus haberinin paylaştığı HTC U12 teknik özellikleri bilgiler %100 doğru olabilir. 

Beklendiği gibi HTC U12, Quad HD çözünürlüğü ve 18: 9 en boy oranıyla daha büyük bir 6 inç ekrana sahip olacak. Akıllı telefon AMOLED ekrana sahip olmayacak ve HTC'nin amiral gemisi modellerinde kullandığı Super LCD ekran paneli ile gelecek. 

HTC U12'nin içinde ise Qualcomm Snapdragon 845 yonga seti, 6GB RAM ve 128GB genişletilebilir dahili depolama alanı yer alacak. Akıllı telefonun arka tarafında, 12MP ve 8MP çözünürlükte sensörlere sahip çift kamera ünitesi yer alırken ön tarafında ise 12MP'lik bir selfie kamerası olacak. 

HTC'nin yeni amiral gemisini IP68 sertifikası ile su ve toz direnci, 3.980 mAh batarya, 5G desteği ve çift sim kart desteğine sahip olacağı belirtiliyor. Yazılım özellikleri tarafında ise HTC U12, Android 8.0 Oreo işletim sistemi, HTC Sense 10 kullanıcı arayüzü ve Edge Sense 2.0 ile birlikte gelecek. 

Ön ve arka yüzü cam olacak cihazın metal çerçeveye sahip olacağı belirtiliyor. HTC U12'nin fiyatına gelince; cihazın 880$ fiyat etiketi ile Nisan ayında raflardaki yerini alacağı iddia ediliyor ancak bu fiyat, ülkelere göre değişiklik gösterebilir. 

Whatsapp