HTC U11'e, Bluetooth 5 güncellemesi geliyor

Tayvan merkezli HTC tarafından amiral gemisi olarak tanımlanan U11 isimli modelin, yeni yazılım güncellemesiyle birlikte Bluetooth 5 teknolojisine merhaba diyeceği belirtildi.

Akıllı cep telefonu üretiminin önemli isimleri arasında yer alan Tayvan merkezli HTC firması, son dönemlerde amiral gemisi modeli U11 ile birlikte adından sıkça söz ettiriyor. Ortaya çıkan bir FCC dosyasında yer alan bilgilere göre bu başarıyı devam ettirmek isteyen HTC, cihazlara ulaştıracağı bir güncelleme ile birlikte Bluetooth 5 özelliğini kavuşturmak istiyor.

Hali hazırda kutusundan Bluetooth 4.2 teknolojisiyle birlikte çıkan cihazın donanımsal olarak bu teknolojiyi desteklediği ancak yazılımsal olarak desteklemediği belirtiliyor. Yani yayınlanacak olan yeni güncelleme ile birlikte herhangi bir donanımsal değişikliğe gerek duyulmadan çok kolay bir şekilde bu özelliğe yazılım güncellemesiyle birlikte erişebileceksiniz.

Bluetooth 5 teknolojisiyle birlikte daha uzun bağlantı aralığına sahip olabilecekken, aktarım hızınız ise yüksek bant genişliğine erişecek. Yani iki cihazın çekim gücü arasındaki fark artacakken, çok daha hızlı bir şekilde dosya aktarımı gerçekleştirmiş olacaksınız. Tüm buna rağmen Bluetooth 5 teknolojisi batarya tüketimini ise Bluetooth 4.2 teknolojisine göre çok daha minimum seviyeye düşürecek.

HTC Corporation tarafından bu güncellemenin yayınlanacağı tarih hakkında herhangi bir bilgi verilmezken, güncellemenin hali hazırda firma cephesinde doğrulanmadığını da belirtelim. Ayrıca güncellemenin yayınlanmasına kesin gözle baktığımızı ancak güncellemenin yayınlanacağı tarih hakkında elimizde net bir bilginin bulunmadığını da belirtelim.

Whatsapp