HTC U11, beklenenden daha hızlı satıyor

Tayvan merkezli HTC firması Android eko sisteminde, HTC U11 isimli amiral gemisiyle daha iddialı bir hale kavuşmayı başardı.

Android eko sisteminin bir zamanlar en önemli üreticileri arasında yer alan Tayvan merkezli HTC firması, eski günlerine dönmek adına geliştirdiği yeni amiral gemisi U11 ile birlikte karşımıza çıkmıştı. Rakiplerinin amiral gemi modelleri gibi oldukça güçlü bir model olan HTC U11, Edge Sense özelliğiyle birlikte sektörde farklılık yaratmayı başardı.


Cihazda yer alan bu özellik sayesinde cihazı eliniz arasına alıp sıktığınızda, herhangi bir adadığınız kısayol direk olarak telefonunuzda açılabiliyor. Cihazın satış performansı ve ön satışlarını inceleyen Focus Taiwan firması, HTC U11 modelinin daha önce satışa sunulan M10 ile M9 modelinin satışlarını sadece 1 ay içerisinde geride bırakmayı başardı.


Focus Taiwan tarafından yayınlanan rapora göre maliyeti daha düşük telefonlar geliştirmeyi planlayan HTC firmasının, 2017 yılına kadar üç yada dört cihaz daha geliştirip piyasaya sürmesi bekleniliyor.


HTC CEO'su Cher Wang gerçekleştirdiği açıklama da firmanın mali açıdan çok iyi bir yıl geçirmesi beklenildiği söylenirken, özellikle Android eko sisteminde çok önemli bir isim haline geleceğini iddia ediyor. Bakalım HTC firması yeni akıllı cep telefonu modellerinde Edge Sense benzeri yeni özellikler sunarak, piyasada daha iddialı bir hale kavuşmayı başarabilecek mi?

Whatsapp