HTC U Ultra akıllı telefon ABD pazarında satışta

HTC'nin yeni üst seviye akıllı telefonu U Ultra, ABD pazarında satışa çıktı.

Pazarda yer alan en önemli akıllı telefon üreticilerinden olan HTC, devamlı olarak zarar tabloları ile karşımıza gelirken, bu sene yeni modelleri ile yükseliş gösterme amacında. Kısa süre önce firmanın bu sene 6 - 7 model sunacağına dair bilgiler gelmişti. Bunlardan ikisi de bu senenin hemen başlarında duyurulurken, HTC U Ultra ve HTC U Play adları ile duyurulmuştu.

Bu cihazlardan HTC U Ultra'ya bakacak olursak eğer, firmanın üst seviye donanım özellikleri içeren akıllı telefonu olarak duyurulan bu cihaz, ilk planda Tayvan'da satışa çıkmıştı. Daha sonra ise önemli pazarlardan olan Amerika Birleşik Devletleri'nde ön siparişe sunulan akıllı telefonun, bu ön sipariş dağıtımları geçtiğimiz günlerde başlarken, cihaz SIM kilitsiz olarak da bu büyük pazarda satışa sunuldu.

Firmanın kendi ABD resmi sitesi üzerinden HTC U Ultra satın alınabiliyor ve fiyatı da 749$ olarak belirlenmiş.

HTC U Ultra akıllı telefon 5.7" büyüklüğünde ve 2560x1440 piksel Quad HD çözünürlüğünde ekran içerirken, yonga seti ise Qualcomm Snapdragon 821 olarak belirlenmiş. Bilindiği üzere Samsung, Snapdragon 835'i ilk planda kendine ayırmış durumda ve bu da diğer firmaların bu yonga seti ile şu sıralar cihaz sunmasına engel oluyor.

Akıllı telefonun diğer özellikleri ise 4GB sistem belleği, 64GB / 128GB dahili veri kapasitesi, 12MP arka kamera, 16MP ön kamera, Android 7.0 Nougat mobil işletim sistemi olmakta.

Whatsapp