HTC One X10, 4.000 mAh Bataryası ile Rusya'da Orta Seviye Akıllı Telefon Olarak Resmiyet Kazandı

HTC'nin orta seviyedeki yeni akıllı telefonu One X10 oldu. HTC One X10, 4.000 mAh bataryası ve orta seviye teknik özellikleri ile Rusya'da bu ay satışa sunulacak.

Tayvanlı üretici HTC'nin yeni akıllı telefonu One x10 hakkında sızan görseller, telefonun resmi duyurusunun habercisi gibiydi. Elbette One x10'un sızan görsellerindeki premium tasarım izleri telefonu üst seviye bir akıllı telefon olarak gösteriyordu ancak telefonun orta seviyede büyük ekran ve büyük batarya özelliklerine sahip bir model olduğu bugün resmiyet kazandı. 

HTC, yıllardır hayranlarını hayal kırıklığına uğratan iki önemli sorun yaşadı. Birincisi, One x10 ile geliştirilen arka kamera ve ikincisi de batarya olmuştu. HTC'nin belki de şimdiye kadar geliştirdi en iyi akıllı telefon olan One M8'de bile 2.600 mAh'lik bir batarya telefonu açık tutmaya çalışıyordu. Ve evet şirket sonunda geçen yıl piyasaya sürülen HTC 10 modeli ile 3.000 mAh bataryaya çıkmayı başardı ancak bir çok üst seviye akıllı telefonda 3.000 mAh üzerinde bataryalar sunuluyordu. 

Ve nihayet HTC hayranlarının hayalleri gerçek oluyor. Bugün gelen ilk bilgilerde HTC One x10'un Rusya'da resmiyet kazandığı Roland Quandt'ın attığı tweetlerle ortaya çıktı. Daha sonra HTC tarafından yayınlanan basın bülteninde HTC One x10'un bu at içinde 355$ fiyat etiketi ve Siyah ve Gümüş renk seçenekleri ile satışa sunulacağı açıklandı. HTC'nin Rusya web sitesindeki telefonun, şarj olmaksızın yaklaşık iki günlük bir kullanım sağlayacak olan 4.000 mAh batarya ile güçlendirildiği belirtiliyor. Boost+ özelliği sistem kaynağı kullanımını dengeliyor. Böylece telefonun daha az batarya kullanması sağlanıyor. 

HTC One X10, 1080 x 1920 çözünürlük, 401 ppi piksel yoğunluğu ve Gorilla Glass ile korunan 5.5 inçlik Süper LCD ekran taşıyor. Mediatek Helio P10 yonga seti Octa-Core işlemciye sahip. 3GB RAM ve 32GB dahili depolama alanına sahip olan One x10'un 2TB’a kadar microSD kart desteği de bulunuyor. Arka kamera 16MP f/2.0 diyaframa ve ön kamera ise 8MP f/2.2 diyaframa sahip. 

Whatsapp