HTC One A9s akıllı telefon IFA 2016'da tanıtıldı

HTC'nin yeni bir akıllı telefonu One A9s adı ile geldi...

Bu ay içerisinde oldukça fazla sayıda duyuru teknoloji devlerinden gelecek ve hatta geçtiğimiz Ağustos ayı itibari ile de duyurular arka arkaya gelmeye başlamıştı. Tayvan'ın önemli akıllı telefon üreticilerinden olan HTC, bu ay sonunda 20 Eylül tarihinde yeni HTC Desire 10 modellerini gün yüzüne çıkartacak ve bu tarihten önce de yeni bir cihazı IFA 2016'da gün yüzüne çıktı.

Almanya, Berlin'de resmi olarak duyurulan akıllı telefon HTC One A9s adı ile gelirken, geçtiğimiz sene sunulan HTC One A9'un halefi olarak geldi. HTC One A9, Apple'ın iPhone modellerine benzer bir tasarım ile gelmişti ve yeni model HTC One A9s'de de bu tasarımı görmekteyiz.

HTC'nin yeni akıllı telefonunun teknik özelliklerini sizlere sunacak olursak eğer, cihaz 5" büyüklüğünde dokunmatik ekran ile geliyor. Akıllı telefonun ekran çözünürlüğü ise 1280x720 piksel HD olmakta. Cihaz gücünü ise Çinli MediaTek tarafından geliştirilen sekiz çekirdekli işlemcili Helio P10 yonga setinden alıyor.

HTC One A9s akıllı telefon 2GB sistem belleği ve 32GB dahili veri kapasitesi ile gelirken, ayrıca 3GB / 32GB olarak bir başka versiyonu daha bulunmakta. Dahili veri kapasitesi microSD kart desteği ile de arttırılabilmekte.

Yeni akıllı telefonun arkasında 13MP kamera bulunurken, Selfie kamerası 5MP olarak önde yer almakta. Google Android 6.0 Marshmallow mobil işletim sistemi üzerinde çalışan akıllı telefonun fiyatı ve çıkış tarihi hakkında ise bilgi bulunmamakta.

Whatsapp