HTC Nexus Sailfish akıllı telefonun yeni render görselleri ortaya çıktı

Bu sene iddialara göre iki Nexus akıllı telefon HTC üzerinden pazara sunulacak...

Google her sene Android işletim sisteminin yeni sürümünü sunarken, ayrıca Nexus olarak adlandırdığı akıllı telefon ve tablet modellerini de pazara sunuyor. Geçtiğimiz sene son olarak Android 6.0 Marshmallow mobil işletim sistemi ile birlikte LG tarafından üretilen Nexus 5X ve Huawei üretimi Nexus 6P modeller pazara sunulmuştu.

Bu sene de yeni Nexus modeller pazara sunulmaya hazırlanıyor ve büyük ihtimalle Eylül ya da kim ayında iki yeni Nexus akıllı telefon pazara sunulabilir.

Bir süredir yeni Nexus akıllı telefonların üreticisi olarak Tayvan merkezli teknoloji devi HTC'nin adı geçmekte. İddialara göre HTC, Sailfish ve Marlin kod ismine sahip iki yeni Nexus modelini geliştiriyor.

Bu yeni modeller hakkında da bilgiler gelmeye devam ederken, şimdi de HTC Nexus Sailfish'in render görselleri ortaya çıktı. Ayrıca teknik özellikler de detaylanmaya devam ediyor. Son bilgilere göre bu yeni akıllı telefon 5" büyüklüğünde ve 1920x1080 piksel Full HD çözünürlüğünde dokunmatik ekran ile sunulacak.

HTC Nexus Sailfish akıllı telefonun yonga seti ise 2Ghz saat hızında çalışan dört çekirdekli işlemcili olarak geliyor. 4GB sistem belleği ve 32GB dahili veri kapasitesi bu akıllı telefonda bulunacak. 12MP arka kamera cihazda konumlandırılırken, Selfie kamerası da 8MP olarak belirleniyor.

2.770mAh batarya, USB Type-C portu ve Android 7.0 Nougat mobil işletim sistemi diğer önemli özellikler olurken, ayrıca akıllı telefonun arkasında parmak izi tarayıcısı da yer alıyor.

Whatsapp