HTC Exodus bu yılın sonunda piyasaya sürülecek

Tayvan merkezli HTC firması tarafından geliştirilmekte olan dünyanın ilk blockchain teknolojili telefonu Exodus yılın sonunda tanıtılacak.

Tayvan merkezli ünlü akıllı telefon üreticisi olan HTC firması, Exodus olarak isimlendirdiği yeni blockchain destekli telefon üzerinde çalışmalarını sürdürdüğünü dört ay öncesinde açıklamıştı. Buna rağmen halen bu telefonun tanıtımını gerçekleştirmeyen şirket, yakında bu cihazın tanıtımını ilk blockchain akıllı telefon modeli olarak tanıtımlayı planlıyor.

HTC'nin en yetkili ismi olan Phip Chen tarafından gerçekleştirilen resmi açıklamaya göre telefon için çizdikleri yol haritasında herhangi bir değişiklik yapmadıklarını ve telefonun lansman tarihinin belirtildiği gibi olduğu belirtildi. Daha fazla detaya yer vermek isteyen Phip Chen, Aralık ayında kargoya başlanılacağı ve Ekim ayının sonunda ön siparişlerinin başlayacağını duyurdu.

Halen blockchain destekli telefon modelini geliştirmek ve bir adım daha ileri plana taşımak adına çalıştıklarını belirten Chen, kripto paralara erişimin güvenliği arttırmaya odaklandığını söylüyor. Telefon içerisinde saklanan kripto paraların güvenli bir şekilde saklaması için bilgisayar korsanlarına karşı HTC'nin kendi API'sı olmadan elektronik cüzdana erişim sağlanmasının yasaklandığı belirtildi.

Bununlada kalmayarak açıklamalarına devam eden Phip Chen telefonunuz kaybolduğunda yada çalındığında bir parola imha dışı bırakılabilecek. Cihazın tasarımı ve başlıca tüm teknik özellikleri belli olduğunda yeni bir haberle karşınıza çıkacağız.

Whatsapp