HTC Desire 20 Pro, 16 Haziran'da Duyurulacak

HTC Desire 20 Pro'nun tanıtım tarihi belli oldu.

HTC yeni akıllı telefonu Desire 20 Pro'yu resmi olarak duyuracak. HTC resmi topluluk sayfası tarafından Desire 20 Pro'nun tanıtım tarihi açıklandı. Paylaşılan postere göre HTC Desire 20 Pro akıllı telefon 16 Haziran tarihinde resmi olarak duyurulacak.

HTC Desire 20 Pro ile ilgili bir çok detay geçtiğimiz günlerde çeşitli teknoloji sitelerinde yer aldı. Bu yüzden telefonun donanımı hakkında bazı bilgilere sahibiz. HTC Desire 20 Pro'nun orta segment bir akıllı telefon olarak karşımıza çıkacağını aktaralım.

HTC Desire 20 Pro'nun gücünü Qualcomm'un orta segment konumunda yer alan Snapdragon 665 mobil platformundan alması bekleniyor. Grafik birimi ise Adreno 610 olacak. 6.55 inç büyüklüğe sahip ekranı FHD+ ( 1080×2340) çözünürlük ve 400 PPI sunacak.

HTC Desire 20 Pro bazı kaynaklara göre 6GB RAM'e sahip olacak. Dahili hafıza konusunda henüz bir detay yer almıyor. Telefon Android 10 işletim sistemine sahip olacak. HTC Desire 20 Pro, kutudan Android 10 işletim sistemi ile gelen ilk HTC telefon olacak. Dört kamera, flaş ve parmak izi okuyucu telefonun arka tarafında yer alacak.

HTC Desire 20 Pro'nun ince bir profile ve premium bir görünüşe sahip olması bekleniyor. Bluetooth 5.0 ve çift bant Wi-Fi desteğine sahip olacak.

Son olarak HTC Desire 20 Pro'nun tasarımı, kamera sensörleri ve fiyatı hakkında henüz resmi açıklama yapılmadı. Telefonun gelecek hafta yani 16 Haziran tarihinde resmi olarak tanıtılacağını tekrar hatırlatalım.

Whatsapp