HTC Bolt akıllı telefon resmi olarak duyuruldu

HTC'nin yeni üst seviye phablet modeli Bolt, ABD'de resmi olarak tanıtıldı.

Bir süredir akıllı telefon pazarının güçlü isimlerinden olan Tayvan merkezli HTC'nin yeni bir akıllı telefonu gündemde kendine yer buluyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde HTC Bolt adı ile uluslararası pazarda da HTC 10 evo adı ile sunulacağı yönünde iddialar gelen bu yeni akıllı telefon bugün itibari ile resmi olarak duyuruldu.

ABD'nin büyük cep telefonu operatörlerinden Sprint üzerinden duyurulan HTC'nin yeni akıllı telefonu 5.5" büyüklüğüne dokunmatik ekran içeriyor ve bu da cihazın iPhone 7 Plus, Google Pixel XL, Samsung Galaxy S7 edge gibi modellerle rekabete gireceği anlamına geliyor.

HTC'nin yeni akıllısının tanıtımında ise dünyanın en hızlı insanı olarak nitelendirilen atlet Usain Bolt yer alıyor. Firma  böylece yeni cihazın çok hızlı olduğuna vurgu yapıyor.

Alüminyum alaşım kasa tasarımına sahip olan akıllı telefon HTC Bolt, 5.5" büyüklüğünde ve 2560x1440 piksel Quad HD çözünürlüğünde dokunmatik ekran içeriyor. Cihaz ayrıca IP57 sertifikasına da sahip ve bu da suya dayanıklı yapı içerdiği anlamına geliyor. 


HTC'nin yeni akıllısı 3.5mm kulaklık girişi içermiyor. HTC kutunun içerisinde USB Type-C bağlantısı sunan BoomSound Adaptive Audio kulaklıklar yerleştirmiş. Ayrıca 24-bit Hi-Res ses kalitesi ile de daha iyi müzik deneyimi sunma amaçlanmış.

Qualcomm tarafından geliştirilen sekiz çekirdekli işlemcili Snadragon 810 akıllı telefonda yer alıyor. 3GB sistem belleği içeren ve 32GB dahili veri kapasitesi ile gelen akıllı telefonun arkasında 16MP OiS destekli kamera yer alıyor ve ön kamera da 8MP olarak geliyor.

8.1mm kalınlığa sahip olan HTC Bolt akıllı telefon Google Android 7.0 Nougat mobil işletim sistemi üzerinde çalışıyor.

Whatsapp