HTC Bolt akıllı telefon Kanada'ya gelmiyor

HTC'nin yeni akıllı telefonu Bolt'un Kanada pazarında sunulmayacağı kaydediliyor.

Usain Bolt, bilindiği üzere son dönemde dünyanın en hızlı insanı olurken, bir çok yarışmada rekor sürelerde rakipsiz olarak birinci olurken, özellikle de 100 metre koşusunda rakipsiz durumda. Onun hızını ön plana çıkartan HTC, yeni bir akıllı telefon modelini sundu ve bu yeni üst seviye model HTC Bolt adı ile gün yüzüne çıktı.

HTC'nin yeni phablet modeli Bolt, tasarım olarak HTC 10'a oldukça benzer. Bilindiği üzere HTC 10, bu sene içerisinde Mart ayında gelmiş ve firmanın amiral gemisi olarak pazarda yerini almıştı. Yeni HTC Bolt ise, HTC 10'a göre daha büyük olarak geliyor.

HTC Bolt, Amerika Birleşik Devletleri'nde sadece büyük cep telefonu operatörlerinden Sprint üzerinden satışa sunulacak. HTC cephesinden de doğrulama gelirken, bu cihaz sadece Amerika Birleşik Devletleri içerisinde kalacak ve Kanada'ya bile gelmeyecek.

Geçtiğimiz Ekim ayında Twitter üzerinden @evleaks HTC Bolt'un uluslararası pazarda HTC 10 Evo adı ile sunulacağına dair bilgiler vermişti. Eğer bu iddia doğru çıkarsa Kanada'da da HTC 10 Evo'nun sunulacağını söyleyebiliriz.

HTC Bolt'a gelecek olursak, akıllı telefon 5.5" büyüklüğünde ve 2560x1440 piksel Quad HD dokunmatik ekran içeriyor. 3GB sistem belleği ve 32GB dahili veri kapasitesine sahip olan akıllı telefonun yonga seti ise sekiz çekirdekli işlemci ve Adreno 430 grafik işlemci içeren Qualcomm Snapdragon 810 olmakta.

Google Android 7.0 Nougat mobil işletim sistemi üzerinde çalışan akıllı telefonun arkasında 16MP kamera bulunuyor ve ön kamera da 8MP olarak geliyor.

Whatsapp