HTC Android 9.0 Pie güncellemesi alacak cihazları duyurdu

Tayvan merkezli HTC firmasının geliştirdiği 2017 ve 2018 model amiral gemisi cep telefonları U11, U11 Plus, U11 Life ve U12 Plus için Android 9.0 Pie güncellemesi duyuruldu.

Bir dönemler akıllı telefon sektörünün en iddialı üreticisi konumunda yer alan Tayvan merkezli HTC firması, son dönemlerde ardı ardına yaşadığı sıkıntılarla pazar payında önemli kayıplar yaşamaya başlamıştı. Şu anda hatırı sayılır derece de olsa da bir kitleye hitap etmeyi başaran şirket, bugün gerçekleştirdiği resmi duyuru ile birlikte hangi cihazın Android 9.0 Pie güncellemesi alacağını duyurdu.

Şirket tarafından gelen açıklamaya göre 2017 ve 2018 yıllarında tanıtılan amiral gemisi telefon modellerinin bu güncellemeyi alacağı duyurulurken, HTC U11, HTC U11 Plus, HTC U11 Life ve HTC U12 Plus modellerinin Android 9.0 Pie güncellemesine kavuşacağı belirtildi. Şirketin ilerleyen dönemlerde daha eski cihazları içinde bu güncellemeyi sunup sunmayacağı hakkında elimizde net bir bilgi bulunmazken, şu anda sadece resmi olarak duyurusu gerçekleştirilen modellerin bunlar olduğunu belirtelim.

 Şirket resmi olarak güncellenecek olan modellerin bu cihazlar olduğunu belirtse de, güncelleme tarihiyle ilgili herhangi bir resmi açıklama yapmadı. Ancak Google ile ikili ilişkileri oldukça yüksek olan Tayvan merkezli firmasının, çok kısa bir süre içerisinde Android Pie dağıtım takvimini açıklaması ve güncellemeleri 2019 yılına kadar cihazlara kazandırması bekleniliyor.

Whatsapp