HTC, akıllı saat pazarına bir türlü giremiyor

HTC'nin akıllı saatinin çıkışının gecikeceği kaydediliyor.

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden birisi olan HTC, diğer bir çok akıllı telefon üreticisi gibi akıllı saat pazarına girme planları içerisinde. Henüz Tayvan kökenli firmanın bu yeni cihazın hangi tasarım ile sunulacağına ya da donanım özelliklerinin ne olacağına dair resmi bilgilerin ise bulunmadığını belirtelim.

Akıllı saat pazarında Apple ve Samsung, en fazla öne çıkan akıllı telefon üreticisi firmalar olurken, ayrıca Sony, Motorola, Huawei, LG gibi bir çok üretici cihazlarını çoktan sunmuş durumda ve bu açıdan bakıldığında HTC'nin geç bile kaldığı söylenebilir.

Apple Watch ile her ne kadar son dönemde biraz satış rakamları gerilemiş olsa da Apple hala önde ve Samsung da Gear modelleri pazarda güçlü.

HTC'nin yeni akıllı saatinin ne zaman sunulacağına dair bilgi bu ayın başında Evan Blass (@evleaks) üzerinden gelmiş ve cihazın 6 Haziran tarihinde resmi olarak duyurulacağı kaydedilmişti.

Ancak görülen o ki, 6 Haziran tarihinde HTC'nin akıllı saati duyurulmayacak. Evan Blass üzerinden bu yeni bilgi gelirken, ne yazık ki kesin bir tarih de verilmiş değil. Ancak sonbahara kadar ertelendiği ifade edilmekte.

HTC'nin akıllı saati Halfbeak kod ismi ile geliştiriliyor.  360x360 piksel çözünürlüğünde yuvarlak tasarıma sahip ekran ile geleceği iddia edilmekte.

Bakalım sonbaharda da firmadan erteleme gelecek mi?

Whatsapp