HTC 11 Haziran'da Tayvan'da Yeni Akıllı Telefonunu Tanıtacak

Bir süredir yeni akıllı telefon tanıtımı yapmayan HTC'den sürpriz bir şekilde yeni akıllı telefon açıklaması geldi.

Android işletim sistemini kendi cihazında kullanan ilk şirket olan ve bugüne kadar piyasaya sürdüğü akıllı telefonlar ile milyonlarca takipçiye ulaşan akıllı telefon üreticisi HTC bildiğiniz üzere son yıllarda zorlu günler geçiriyor.

Daha uygun fiyata daha iyi akıllı telefon modelleri piyasaya süren rakipleri karşısında çok fazla tutunamayan HTC birkaç senedir hızlı bir şekilde düşüyor. Çok sayıda işçiyi çıkaran ve küçülmeye giden HTC farklı stratejiler izleyerek bu düşüşü durdurmaya çalışsa da pek işe yaramamış gibi görünüyor.

Bir süredir yeni akıllı telefon modeli tanıtmadığı için takipçilerini üzen Tayvan merkezli akıllı telefon üreticisi öyle görünüyor ki önümüzdeki günlerde yeni bir akıllı telefon modeli ile takipçilerinin karşısına çıkacak. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre 11 Haziran’da Tayvan’da bir etkinlik düzenlenecek ve bu etkinlikte yeni HTC akıllı telefonu tanıtılacak.

Ortaya çıkan AnTuTu listesi sayesinde bazı özellikleri bilinen telefonda Full HD + (2160 × 1080 piksel) çözünürlüğe sahip çentiksiz bir ekran paneli kullanılacak. Diğer taraftan Snapragon 710 işlemci, 6 GB RAM, 128 GB dahili depolama alanı ve Android 9 Pie işletim sistemi gibi özelliklerin yeni HTC telefonunda yer alacağını söyleyebiliriz. İçerisinde hızlı şarj destekli 3930 mAh kapasiteli pili barındıracak olan cihaz kullanıcılara iki güne varan pil performansı sunabilecek.

Whatsapp