HTC 10 zorlu dayanıklılık testleri ile karşı karşıya

HTC 10'un akıllı telefonu önceki modellere göre daha dayanıklı mı geliyor?

Akıllı telefon pazarının önmli firmalarından birisi olan HTC, her sene yeni modellerle çıkış ararken, firmanın 2016 ilk çeyrek sonuçları hiç de iyi gelmedi. Firmanın gelirleri, geçtiğimiz sene aynı döneme göre %64 oranında düşerken, ikinci çeyrekte ise firmanın en büyük kozu yeni amiral gemisi HTC 10 olacak.

Mart ayında resmi olarak duyurulan HTC 10 akıllı telefon üst seviye donanım özellikleri içerirken, tasarım olarak da yeni bir çizgide geliyor. Ayrıca firma daha düşük bir versiyonunu da HTC 10 Lifestyle olarak gün yüzüne çıkarmıştı.

HTC'nin yeni akıllı telefon modeli 5.2" büyüklüğünde ve 2560x1440 piksel çözünürlüğünde dokunmatik ekran ile geliyor. 4GB sistem belleği içeren HTC 10'un ayrıca dahili veri kapasitesi de 32GB olarak belirlenmiş. Bu kapasite microSD kart ile de arttırılabiliyor.

Yeni akıllı telefon gücünü ise bu sene amiral gemilerinde bolca gördüğümüz dört çekirdekli Kyro işlemci ve Adreno 530 grafik işlemci içeren Qualcomm Snapdragon 820 yonga setinden almakta.

Cihazın arkasında 12MP kamera yer alırken, ön kamerası da 5MP çözünürlükte geliyor. Bu kameraların ikisi de OiS desteğine sahip ve böylece ön kamerası OiS desteğine sahip ilk akıllı telefon oluyor.

Google Android 6.0.1 Marshmallow mobil işletim sistemi üzerinde çalışan HTC 10 akıllı telefonun ön yüzünde Home butonunda entegre parmak izi tarayıcısı da yer alıyor.

Akıllı telefon meraklılarının cihazlarının dayanıklı olması en çok dikkat ettikleri etkenlerin başında gelirken, özellikle de yayınlanan videolar bu konuda yardımcı oluyor. HTC 10 da zorlu testlerden geçerken, altta videoyu izleyebilirsiniz.

Whatsapp