HTC 10 akıllı telefon suya dayanıklı ama çok da değil

HTC 10'un IP53 dayanıklılık sertifikasına sahip olduğu belirtilmekte.

Tayvan'ın önemli donanım üreticilerinden olan HTC'nin yeni amiral gemisi HTC 10 dün firma tarafından düzenlenen etkinlikle resmi olarak duyuruldu. Firma ayrıca bu cihazın daha düşük sistem belleği ve yonga seti içeren versiyonunu da HTC 10 Lifestyle adı ile tanıttı.

Yeni akıllı telefon gelecek ay dünya genelinde satışa sunulmaya başlanacak ve bu cihaz suya ve toza karşı dayanıklı bir yapıya sahip değil.

Bilindiği üzere Samsung'un yeni cihazları Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge ise IP68 sertifikası ile gelmiş ve suya ve toza karşı dayanıklı olarak sunulmuştu.

HTC'nin Kıdemli Küresel İletişim Yöneticisi Jeff Gordon tarafından da doğrulanan bilgiye göre HTC 10 suya ve toa karşı tam anlamı ile korumaya sahip değil. Bu da cihazın havuzda ya da duşta kullanılamayacağı anlamına geliyor.

Ancak HTC 10'un IP53 sertifikası ile hafif anlamda koruma sağladığı ifade edilmekte. Toz için bile tamamen koruma sağlanmazken, az da olsa su sıçramalarında korumalı bir yapıya sahip.

HTC 10 akıllı telefon 5.1" büyüklüğünde 2560 x 1440 piksel Quad HD dokunmatik ekran, 4GB sistem belleği, 32GB dahili veri kapasitesi, Qualcomm Snapdragon 820 yonga seti, 12MP OiS destekli arka kamera, 5MP ön kamera, Google Android 6.0.1 Marshmallow mobil işletim sistemi özellikleri içeriyor.

Diğer taraftan HTC 10 Lifetstyle ise farklı olarak 3GB sistem belleği içermekte ve yonga seti de sekiz çekirdekli işlemcili Qualcomm Snapdragon 652 olarak yer alıyor.

Whatsapp