HP'nin yeni Elite x3 modeli ABD ve Kanada'da tekrar ön siparişe sunuldu

Yeni Windows 10'lu akıllı telefon HP Elite x3 büyük ilgi görüyor

Gündeme baktığımızda büyük çoğunlukla Android akıllı telefonlar ve son dönemde de Apple'ın iPhone 7 akıllı telefon modelleri büyük ilgi görürken, az da olsa diğer işletim sistemleri üzerinde çalışan modeller de geliyor ve bunlardan bir tanesi de bu sene Windows 10 işletim sistemi ile gelen üst seviye akıllı telefon HP Elite x3 oldu.

Bu akıllı telefon, sene başında Şubat ayında düzenlenen MWC 2016, Mobil Dünya Kongresi'nde resmi olarak duyurulurken, cihazın çıkışı ise oldukça gecikmiş durumda.

HP Elite x3'ün satışa sunulduğu pazarların başında Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada gelirken, cihaz stokları her iki ülkede de tükenmişti ve baktığımızda ön sipariş olarak akıllı telefonun tekrar listelendiğini görüyoruz. ABD ve Kanada Microsoft Store üzerinden listelenen cihazın dağıtım tarihi ise 26 Eylül olarak belirlenmiş.

Diğer taraftan ABD HP online mağazasında ise HP elite x3 satışta ve şu an için sadece 3 adet kalmış durumda. Fiyat ise hem HP hem de Microsoft Store'da 799$ olarak belirlenmiş.

HP Elite x3 akıllı telefon 5.96" büyüklüğünde ve 2560x1440 piksel Quad HD ekran içeriyor. 4GB sistem belleği ve 64GB dahili veri kapasitesi akıllı telefonda yer alırken, ayrıca yonga seti de dört çekirdekli işlemci ve Adreno 530 grafik işlemcili Qualcomm Snapdragon 820 olarak belirlenmiş.

Akıllı telefon 16MP arka kamera yanı sıra 8MP ön kamera içeriyor. Microsoft Windows 10 işletim sistemine sahip olan akıllı telefonun bataryası ise 4.150mAh.

Whatsapp