HP, yeni 13 inç ekranlı bir Chromebook sundu

Google'ın Chrome işletim sistemi üzerinde çalışan Chromebook duyuruları farklı firmalardan gelmeye devam ediyor.

Donanım dünyasının güçlü isimlerinden olan HP, dizüstü pazarında yeni ürünler sunmaya devam ederken, özellikle de son dönemde bir çok farklı Chromebook duyurusu ile karşımıza geldi. 

Chromebook bilindiği üzere farklı üreticiler tarafından sunulan ve Google'ın geliştirdiği Chrome OS adındaki işletim sistemi üzerinde çalışan ciahzlar olup, küçük dizüstü bilgisayarlar olarak pazarda yer almakta.

HP'nin yeni Chromebook modeli resmi olarak duyurulurken, HP Chromebook 13 dizüstü bilgisayar, Google ile HP'nin ortaklaşa çalışmasından ortaya çıkmış. Fırçalanmış alümünyum alaşım kasası, 12.9mm ince tasarımı ile dikkat çeken yeni Chromebook, oldukça premium bir görünüme sahip.

Cihazın teknik özelliklerine bakacak olursak eğer, HP Chromebook 13 dizüstü bilgisayar 13.3" büyüklüğünde ekran ile gelirken, cihazın ekran çözünürlüğü ise 2300 x 1800 piksel olarak belirlenmiş. İsteğe göre teknoloji meraklıları Intel tarafından geliştirilen m3, m5 ya da m7 işlemcileri tercih edebilecek.

16GB'a kadar sistem belleği ile konfigüre edilebilen HP Chromebook 13'ün bataryası tek şarj ile 11.5 saate kadar kullanım süresi sunarken, bu süre Apple'ın yeni Macbook modellerinin sunduğu kullanım süresine benzer.

HP Chromebook 13 dizüstü bilgisayarda iki adet USB Type-C portu bulunurken, ayrıca bir de USB 3.0 portuna yer verilmiş. 1.29kg ağırlık ile gelen yeni cihaz gelen bilgilere göre ön siparişe sunulurken, dağıtımlarının ise Mayıs ayı içerisinde yapılacağı kaydediliyor.

Whatsapp