HP ve Microsoft yeni bir Windows 10 cihaz üzerinde çalışıyor

Microsoft'un HP ile birlikte yeni bir Windows 10 akıllı telefon üzerinde çalıştıklarına dair iddialar gelmekte.

Akıllı telefon pazarında öncelikli olarak Android modellerin üstünlüğü görülürken, ayrıca Apple kendi geliştirdiği iOS işletim sistemine sahip iPhone modelleri ile de pazarda oldukça güçlü durumda. Diğer taraftan akıllı telefon pazarının bir diğer önemli işletim sistemi Microsoft tarafından geliştirilen Windows olurken, Nokia'nın akıllı telefon pazarında çekilmesinin ardından bu işletim sistemi büyük kan kaybı yaşadı.

Microsoft bir süredir Windows modeller sunmaya devam ediyor ve ayrıca sınırlı sayıda da olsa farklı firmalardan da Windows modeller pazara sunulabiliyor. Son dönemde Windows 10 işletim sistemi ile sunulan modeller arasında HP'nin Elite x3 modeli de dikkat çekerken, bu cihaz üst düzey donanım özellikleri ile gelmişti.

HP Elite x3 akıllı telefon, 5.96" büyüklüğünde ve 2560x1440 piksel Quad HD çözünürlükte ekran, Qualcomm Snapdragon 820 yonga seti, 4GB sistem belleği, 64GB dahili veri kapasitesi, 16MP arka kamera, 8MP ön kamera, 4.150mAh batarya gibi özelliklerle pazara sunulmuştu.

Diğer taraftan yeni gelen bilgilere göre HP ve Microsoft ortaklığından yakında yeni bir akıllı telefon daha pazara sunulabilir. Bu yeni akıllı telefonun gelecek sene Şubat sonunda İspanya'nın Barcelona şehrinde gerçekleştirilecek olan MWC 2016, Mobil Dünya Kongresi'nde resmi olarak duyurulabilir.

Henüz yeni Windows 10 akıllı telefon hakkında bilgi ise bulunmuyor.

Whatsapp