HP Elite x3, offline kanallar ile de satılmaya hazırlanıyor

Microsoft, HP Elite x3'ü fiziksel mağazalar üzerinden satışa sunacak...

Akıllı telefon pazarında Android işletim sistemi üzerinde çalışan cihazların büyük bir üstünlüğü söz konusu. Android'in karşısında en güçlü işletim sistemi ise iOS olurken, Apple tarafından geliştirilen bu işletim sistemi firmanın kendi akıllı telefon modellerin kullanılıyor. En son geçtiğimiz ay iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modelleri pazara sunulmuştu.

Teknoloji dünyasının önemli isimlerinden birisi olan Microsoft da akıllı telefon pazarında Windows adındaki işletim sistemi ile adından söz ettiriyor. Ancak bu işletim sistemi ile çok fazla model gelmezken, en önemlisi son dönemde HP'nin Elite x3 modeli olmuştu.

Bu sene başında Mobil Dünya Kongresi, MWC 2016'da resmi olarak duyurulan akıllı telefonun pazara sunulması ile biraz gecikmişti. Kısa süre önce Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere gibi bazı pazarlarda satışa çıkan cihaz şimdilik sadece online kanallar üzerinden satın alınabiliyor.

Diğer taraftan gelene yeni bilgilere göre artık fiziksel mağazalar üzerinden de alınabilecek. 10 Ekim tarihi itibari ile HP Elite x3, Microsoft'un 100'ün üzerinde fiziksel mağazasında satışa çıkacak.

HP Elite x3, 5.96" büyüklüğünde ve 2560x1440 piksel çözünürlüğünde dokunmaitk ekrana sahip ve cihazın sistem belleği 4GB ve dahili veri kapasitesi de 64GB olarak belirlenmiş. Qualcomm'un dört çekirdekli işlemci ve Adrno 530 grafik işlemcili Snapdragon 820 yonga setinden güç alan akıllı telefon 16MP arka kamera ve 8MP ön kamera ile geliyor. İşletim sistemi ise Microsoft Windows 10 Mobile olmakta.

Whatsapp