HP Elite x3, İsveç'te 1000$ olarak listelendi

HP, yeni Windows 10'lu üst seviye modelini listelemeye başladı...

Teknoloji devi HP, çok yakında yeni bir üst seviye akıllı telefon modelini pazara sunacak. HP Elite x3 olarak adlandırılan bu yeni akıllı telefonun en önemli özelliği ise Microsoft tarafından geliştirilen Windows 10 mobil işletim sistemi üzerinde çalışacak olması. Ayrıca üst düzey donanım özellikleri ile de dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz Şubat ayı sonunda MWC 2016, Mobil Dünya Kongresi'nde resmi olarak duyurulan HP Elite x3 akıllı telefon henüz pazara sunulmuş değil.

Ancak gelen bilgilere göre yakında raflardaki yerini alabilir. Bir süredir cihazın hangi fiyat etiketi ile sunulacağına dair bilgiler gelirken, merakla beklenen cihaz HP İsveç tarafından listelendi. Akıllı telefonun fiyatı ise SEK 8623.75 olarak belirlenirken, vergiler dahil olarak yaklaşık $1,000'a karşılık gelmekte.

HP İsveç, cihazı satın alanlara HP Elite x3'ü 22 ve 29 Temmuz arasında göndereceğini belirtiyor. Bu gelişmenin ardından kısa süre içerisinde diğer Avrupa ülkelerinde de HP'nin cihazını listelemesi bekleniyor.

HP Elite x3 akıllı telefon 5.96" büyüklüğünde dokunmatik ekran ile sunulacak ve bu cihazın ekran çözünürlüğü ise 2560x1440 piksel olacak

Yeni akıllı telefonda 4GB sistem belleği bulunurken, dahili veri kapasitesi de 64GB olmakta. Yonga seti olarak ise bu sene bir çok amiral gemisinde de yer alan Qualcomm Snapdragon 820 olmakta.

Akıllı telefon 16MP arka kamera ve 8MP Selfie kamerası ile sunulacak. Bang & Olufsen ses teknolojisi desteği de içeren cihazda batarya ise 4.150mAh olarak konumlandırılıyor.

Whatsapp