HP Elite x3 için Windows 10 Mobile Anniversary güncelleme geliyor

HP'nin Windows 10 akıllısı Elite x3'ün HP Elite Mobile Anniversary güncelleme tarihi belli oldu...

Pazara baktığımızda Google Android üzerinde çalışan oldukça fazla sayıda üst seviye akıllı telefon bulunurken, Microsoft tarafından geliştirilen Windows işletim sistemi için ise aynı şeyi söyleyemiyoruz. Son olarak yeni bir üst seviye akıllı telefon Şubat ayı sonunda IFA 2016'da HP'den gelmiş ve HP Elite x3 adı ile duyurulan cihaz henüz satışa sunulmuş değil. 

Gelen bilgilere göre akıllı telefon HP Elite x3, 13 Eylül tarihinde Amerika Birleşik Devletleri pazarında satışa sunulacak. Akıllı telefon ayrıca satışa sunulmasının hemen ertesi gün olan 14 Eylül tarihinde de Windows 10 Mobile Anniversary güncellemesine kavuşacak.

Oldukça başarılı bir tasarıma sahip olan yeni akıllı telefon HP Elite x3 5.96" büyüklüğünde ve 2560x1440 piksel çözünürlüğünde dokunmatik ekran içeriyor. Akıllı telefonun sistem belleği 4GB ve dahili veri kapasitesi de 64GB olarak gelirken, bu veri kapasitesi microSD kart desteği ile arttırılabiliyor.

HP Elite x3, gücünü ise Qualcomm tarafından geliştirilen 2.15Ghz + 2.16Ghz saat hızında dört çekirdekli işlemci ve Adreno 530 grafik işlemcili Snapdragon 820 yonga setinden alıyor. Akıllı telefonun arkasında 16MP LED flaş destekli kamera bulunurken, ön yüzünde 8MP ikinci bir kamera daha bulunuyor. 

USB Type-C, arka yüzde yer alan parmak izi tarayıcısı, 4.2150mAh batarya diğer bazı önemli özellikler olarak sayılabilir.

Whatsapp