HP Elite x3 akıllı telefon şimdi de Hong Kong'da satışa sunuldu

HP, yeni Windows 10 akıllısı lite x3'ü farklı pazarlarda sunmaya devam ediyor.

Son dönemde özellikle de Windows 10 platformunun yeni üyeleri akıllı telefon modelleri, pek fazla pazara sunulmazken, yakın zamanda satışa çıkan ve üst seviye donanım özellikleri ile dikkatlerini üzerine çeken HP tarafından geliştirilen Elite x3 adındaki cihaz olmuştu.

Firma her ne kadar bu yeni akıllı telefon modelini sene başında, Şubat ayı sonunda düzenlenen olan MWC 2016, Mobil Dünya Kongresi'nde duyurmuş olsa da akıllı telefonun pazara sunulması ise gecikmişti. Teknoloji devi HP, Elite x3 akıllı telefonunu Amerika Birleşik Devletleri ve bazı pazarlarda kısa süre önce satışa sunmaya başlamıştı. Yeni pazarlar cihazın listesine eklenmeye devam ederken, gelen bilgilere göre bir diğer pazar olarak akıllı telefon Hong Kong'ta satışa sunuldu.

Akıllı telefon için Hong Kong'ta belirlenen fiyat etiketi ise HKD 6,499 (yaklaşık $840) oldu. Elite Desk Dock ise HKD 7,698 (yaklaşık $990) fiyat etiketine sahip.

HP Elite x3 akıllı telefon 5.96" büyüklüğünde ve 2560x1440 piksel Quad HD çözünürlüğünde ekran içeriyor. Cihazın sistem belleği 4GB olarak belirlenmiş ve ayrıca dahili veri kapasitesi de 64GB olarak geliyor.

Microsoft'un Windows 10 Mobil işletim sistemi üzerinde çalışan HP Elite x3'ün yonga seti ise Qualcomm Snapdragon 820 olarak belirlenmiş. Bu yonga seti, dört çekirdekli işlemci ve Adreno 530 grafik işlemci içeriyor. Akıllı telefonda ayrıca 16MP arka kamera ve 8MP ön kamera bulunuyor.

Whatsapp