HP Elite x3, ABD'de işte bu tarihte satışa çıkacak

HP'nin Windows 10'lu üst seviye modeli Elite x3'ün ABD çıkış tarihi açıklandı

Şu anda pazarda Android ve iOS işletim sistemleri karşısında oldukça sıkıntılı günler yaşayan Microsoft, sunduğu Windows işletim sistemi üzerinde çalışan Lumia akıllı telefon modelleri ile bir türlü başarılı satış rakamlarına ulaşabilmiş değil. Windows'un en büyük temsilcisi Microsoft olurken, farklı firmalardan da sınırlı sayıda cihazlar gelmeye devam ediyor.

Son dönemde en dikkat çeken Windows akıllı telefon modelleri arasında ABD merkezli teknoloji devi HP'nin Elite x3 modeli yer alıyor. Bu akıllı telefon Şubat ayı sonunda düzenlenen MWC 2016, Mobil Dünya Kongresi'nde resmi olarak duyurulurken, henüz satışa çıkarılmış değil.

Gelen bilgilere göre ise çok yakında raflardaki yerini alacak. HP tarafından da doğrulanan yeni bilgiye göre Amerika Birleşik Devletleri'nde HP Elite x3, 5 Eylül tarihi itibari ile firmanın online mağazası satışa sunulacak. Diğer taraftan 29 Ağustos tarihi itibari ile cihaz farklı kanallardan satın alınabilecek.

HP Elite x3 akıllı telefon ABD'de 699$ fiyat etiketine sahip olacak ancak, masaüstü dock ile akıllı telefon 799$ olarak satın alınabilecek.

HP Elite x3 akıllı telefon teknik özelliklerini hatırlarsak eğer, cihaz 5.96" büyüklüğünde ve 2560x1440 piksel Quad HD çözünürlüğünde dokunmatik ekran ile birlikte geliyor. Yeni, akıllı telefonun sistem belleği 4GB ve dahili veri kapasitesi de 64GB olarak belirlenmiş.

Ayrıca akıllı telefon dört çekirdekli işlemci ve Adreno 530 grafik işlemcili Qualcomm'un Snapdragon 820 yonga setinden güç alıyor. 16MP arka kamera yanı sıra 8MP ön kamera ile sunulacak olan cihaz Windows 10 Mobile mobil işletim sistemine sahip.

Whatsapp