Hosting Seçiminin Önemi

Firmaların e-ticaret alt yapısı ve e-ticaret hostingi seçerken dikkatli olması ve belirli unsurları göz önünde bulundurması gerekmektedir.

E-ticaret sektörüne yeni adım atacak olan firmaların internetten ürün satmak için bir e-ticaret sitesine ihtiyacı vardır. E-ticaret sitesi kurarken genellikle firmalar e-ticaret alt yapıları ve e-ticaret hostingleri ile çalışmaktadır.

E-ticaret alt yapıları bir firmanın e-ticaret süreçlerini yönetmesi için oluşturulan ve firmaların ihtiyaçlarına göre çeşitlenen özelliklerle donatılmış yazılımlardır. E-ticaret hostingleri ise bir e-ticaret sitesinin barındırıldığı bilgisayarlara verilen isimdir.

E-ticaret süreçlerini iyi yönetmek ve müşterilerine kesintisiz ve kaliteli bir hizmet vermek isteyen firmaların e-ticaret alt yapısı ve e-ticaret hostingi seçerken dikkatli olması ve belirli unsurları göz önünde bulundurması gerekmektedir.

E-ticaret Siteleri İçin Hostinglerin Önemi 

E-ticaret sektöründe faaliyet gösteren firmalar için e-ticaret hostingleri oldukça önemlidir. Çünkü bir e-ticaret sitelerinin hedef kitlesinde bulunan kişiler bu siteyi ziyaret ettiklerinde problemsiz bir şekilde gezinmeyi ve alışveriş yapmayı istemektedirler.

Bir e-ticaret sitesinde bir problemle karşı karşıya kalan kişiler genellikle bu firmadan alışveriş yapmaktan vazgeçerler. Bununla beraber yaşadıkları kötü deneyimleri çevreleri ile de paylaştıkları için e-ticaret firmalarının marka değeri düşmekte ve itibarı zedelenmektedir.

Genellikle e-ticaret sitelerinde müşterilerin yaşadığı problemlerin temeli e-ticaret hostinglerinden kaynaklı olduğu için e-ticaret firmalarının hosting firmasını seçerken dikkatli olması ve iyi bir araştırma yapması oldukça önemlidir.  E-ticaret için en iyi hosting konusunda karar vermek isteyenlerin ise belirli unsurları göz önünde bulundurması gerekmektedir.

Güvenliğe Önem Verin

E-ticaret için en iyi hosting firmasını belirlerken ilk olarak göz önünde bulundurmanız gereken şey güvenliktir. Firmanızın e-ticaret sitesine kaydolan veya alışveriş yapan kişilerin bilgilerinin korunmasını ve sızdırılmasını engellemek için genellikle e-ticaret hostingleri içerisinde SSL sertifikaları bulunmaktadır.  

E-ticaret hosting firmaları hakkında araştırma yaparken size sunulan hosting içerisinde hangi SSL sertifikalarının bulunduğuna göz önünde bulundurabilirsiniz. Bununla beraber müşteri güvenliğini sağlamak için oldukça önemli bir unsur olan Güven Damgasının bulunup bulunmadığına göre de çalışacağınız hosting firmasını belirleyebilirsiniz.  

Kesintisiz Bir Alışveriş Deneyimi İçin Bandwith’i Göz Önünde Bulundurun

Hosting seçiminin önemli olduğu bir diğer konu ise kesintisiz alışveriştir. Genellikle e-ticaret sektöründe faaliyet gösteren firmalar müşterilerine kesintisiz alışveriş deneyimi sunmak için bant genişliği limitsiz olan hosting paketleri ile çalışmaktadır.  

Kesintisiz bir alışveriş deneyimi sunmak için önemli olan bant genişliği hem müşterilerinizin kolay bir şekilde alışveriş yapmasına olanak sağlayacak hem de e-ticaret sitenizin trafiğinin artmasına yardımcı olacaktır.

Sitenizin Korunmasını Sağlayın

Hosting seçiminin önemi arasında bulunan bir diğer konu ise yedeklemeler. Yedekleme, bir hosting üzerinde barındırılan e-ticaret sitelerinin verilerinin korunmasını ve kaybolmamasını önleme konularında yardımcıdır.

Genellikle bir e-ticaret sitesinin her gün belirli aralıklarla yedeklenmesi gerektiği için hosting seçiminde göz önünde bulundurulması gereken başka bir unsur ise otomatik yedekleme özelliğinin bulunup bulunmamasıdır. Bazı e-ticaret hosting firmalarında otomatik yedekleme özelliği bulunurken bazılarında ise bu özellik bulunmamaktadır. E-ticaret sektöründe başarılı adımlar atmak isteyen ve verdiği emeğe değer gösteren firmaların hosting seçimi yaparken otomatik yedekleme özelliğini ön planda tutması gerekmektedir.  

Fiyat ve Performans Oldukça Önemli 

Eticaret hosting fiyatları çalışılacak hosting firmasına ve hosting özelliklerine göre farklılık göstermektedir. Fiyat araştırması esnasında e-ticaret için en iyi hostingi seçerken firmanızın eticaret hosting fiyatları ve özellikleri arasında bir karşılaştırma yapılması gerekmektedir. Bu karşılaştırmayı yaparken e-ticaret hostingi içerisinde bulunan;

  • SSL sertifikaları

 

  • Bant genişliği

 

  • Aylık ve yıllık trafik

 

  • E-posta Hesapları

 

  • Server

 

  • Aylık Transfer Oranı

 

  • Veritabanı

 

Gibi özellikle ile e-ticaret hosting fiyatlarını sınıflandırabilir ve e-ticaret için en iyi hostingi seçebilirsiniz. Bununla beraber e-ticaret sektörüne yeni atılan bir firmaysanız çalıştığınız hosting firmasının 7/24 müşteri desteği olmasına da önem vermeniz gerekmektedir.

Ticimax E-ticaret Alt Yapılarını Tercih Ederek E-ticaret Sitenizin Güvenliğini Sağlayın

E-ticaret sektöründe faaliyet göstermek isteyenlerin en çok tercih ettiği e-ticaret alt yapısı olan Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih eden kişilerin SSL sertifikaları ile sitelerini koruduklarını biliyor muydunuz? 

E-ticaret sektöründeki firmalara 10 yılı aşkın süredir hizmet veren Ticimax, e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan hosting özellikleri e-ticaret sitenizden güvenli bir şekilde alışveriş yapılmasına, müşteri bilgilerinizin korunmasına ve müşterilerinizin kesintisiz bir alışveriş deneyimi yaşamasına olanak sağlamaktadır.  

-Advertorial

Whatsapp