Honor V9 akıllı telefon 21 Şubat tarihinde duyurulacak

Huawei, 21 Şubat'ta Honor V9 adındaki yeni bir akıllı telefonunu duyuracak.

Huawei, akıllı telefon pazarının en önemli firmalarından birisi ve geçtiğimiz sene 139 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirerek, adından söz ettirdi. Firmanın sunduğu cihazlar arasında kendi ismi ile gelen modeller yer alırken, ayrıca Honor adındaki alt marka üzerinden de oldukça önemli modeller gelmişti.

Bu sene de Honor cihazlar gelmeye devam ederken, bunlardan birisi de 21 Şubat tarihinde firma tarafından düzenlenecek olan etkinlikte duyurulacak. Firmanın yeni akıllısı Honor V9 adı ile gelirken, ayrıca Honor 8 Youth Edition adında başka bir versiyon daha geliyor. Firma etkinliği ile ilgili olarak basın davetiyelerini de göndermeye başladı. Bu etkinlik Çin'de Pekin'de gerçekleştirilecek.

Honor 8 Youth Edition'ın daha önce firmanın sunduğu Honor 8'e göre daha düşük donanım özellikleri ile geleceği ifade ediliyor. Honor V9 akıllı telefon ise çift kamera tasarımı içerecek ve ayrıca hızlı şarj desteği de sunacak.

Honor 9'un teknik özelliklerine bakacak olursak eğer, daha önce gelen bilgilere göre cihaz 5.7" büyüklüğünde ve 2K çözünürlüğünde dokunmatik ekran içerecek. 2.4Ghz saat hızında çalışan sekiz çekirdekli işlemcili yonga setinden güç alacak. Büyük ihtimalle Huawei'nin geliştirdiği HiSilicon Kirin 960'dan güç alacağı ifade edilmekte.

4GB ve 6GB sistem belleği içeren iki farklı versiyon gelecek. Her iki versiyon da 64GB dahili veri kapasitesi içerecek. 12MP + 12MP çift kamera arkada yer alacak ve ön kamera da 8MP olarak konumlandırılacak. Google Android 7.0 Nougat mobil işletim sistemi üzerinde çalışacak olan akıllı telefon ayrıca 3.900mAh batarya içerecek.

Whatsapp